Bayer preokretom do uvjerljivog trijumfa u Augsburgu

Apotekari slavili sa 4:1

Bayer preokretom do uvjerljivog trijumfa u Augsburgu

Augsburg i Bayer Leverkusen utakmicom na "WWK Areni" otvorili su 31. kolo njemačke Bundeslige.

I dok je Augsburg od ranije rasterećen, jer ne može ni gore ni dole, situacija u Bayeru je znatno drugačija. Apotekari vode borbu za plasman u Evropu i svaki bod im je od velike važnosti, pa stoga i nije iznenađujuće što su večeras odigrali odličan meč i na kraju osvojili puni plijen. Konačan rezultat glasio je 4:1.

Prvi koji su poveli bili su domaći golom koji je u 12. minuti postigao Danso, no samo tri minute kasnije Bayer je vratio stvari na početak, a za 1:1 je pogodio Volland kojem je prethodno asistirao Aranguiz.

Nakon što se pri neriješenom rezultatu otišlo na odmor, u nastavku je Bayer ubacio u brzinu više. Prvo je u 48. minuti za preokret gostiju zabio Havertz, da bi u 60. i 90. minuti mrežu Augsburga pogađali još Tah i Brandt za konačnih 4:1.

Za Bayer je ovo bio treći vezani trijumf, nakon kojeg se nalaze na šestoj poziciji u Bundesligi, dok je Augsburg na 14. mjestu.

Bundesliga, 31. kolo:

Augsburg - Leverkusen 1:4

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi