Igrač Stuttgarta dobio žestoku kaznu zbog pljuvanja
Ascacibar je u 91. minuti dobio crveni karton

Neće ga biti na terenu duže vremena

Igrač Stuttgarta dobio žestoku kaznu zbog pljuvanja

S. Pašalić

Stuttgart je u subotu poražen na svom terenu od Bayer Leverkusena sa 1:0.

Ova utakmica je bila jako bitna za oba tima, ali iz različitih razloga. Stuttgart je želio pobjedom zadržati šanse u borbi za opstanak, dok su Leverkusenu trebala sva tri boda da ostane u igri za mjesta koja vode u evropska takmičenja.

Gol Havertza u 64. minuti sa bijele tačke je donio sva tri boda gostima, a Stuttgart se nakon ovog poraza našao u još težoj situaciji te će do kraja sezone voditi veliku borbu za opstanak.

Pred sami kraj ove utakmice u 91. minuti je igrač domaćih Santiago Ascacibar napravio veliku glupost te je dobio crveni karton zbog pljuvanja igrača Leverkusena Kai Havertza.

Njemački nogometni savez je danas izrekao kaznu Ascacibaru od šest sedmica neigranja, te on neće nastupati za Stuttgart sve do 25. maja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ascacibar se izvinio nakon incidenta svima u klubu, ali i Havertzu, međutim Njemački nogometni savez nije imao milosti za njegovo ponašanje pa ga je odlučio drastično kazniti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi