"Ludnica" na BayAreni, Eintracht srušio Schalke u 99. minuti

Bundesliga, 28. kolo

"Ludnica" na BayAreni, Eintracht srušio Schalke u 99. minuti

Danas je u terminu od 15:30 odigrano pet utakmica 28. kola Bundeslige, a najzanimljivije je svakako bilo na BayAreni gdje je Bayer Leverkusen ugostio ekipu Leipziga.

Viđena je sjajna fudbalska predstava, a na kraju je Leipzig slavio sa 2:4 i odnio čitav plijen iz Leverkusena.

Poveo je međutim Bayer u 11. minuti kada je Havertz pogodio za bijele tačke, ali je Sabitzer šest minuta kasnije poravnao na 1:1.

Ipak, Havertz u 23. minuti ponovo dovodi Bayer u vodstvo i postavlja rezultat prvog poluvremena, 2:1.

U nastavku preokret Leipziga.

Werner je u 64. minuti poravnao na 2:2, da bi gosti šest minuta kasnije dobili penal nakon intervencije VAR-a. Forsberg je bio strijelac za vodstvo gostiju od 2:3.

Sve dileme oko pobjednika riješio je Cunha koji je ušao u igru u drugom poluvremenu. On je u 83. minuti na asistenciju Wernera postavio konačnih 2:4.

Leipzig je sa nova tri boda došao do ukupno 55 i nalazi se na trećem mjestu. Leverkusen je ostao na 42 boda i pao na osmu poziciju.

U Gelsenkirchenu je Schalke dočekao Eintrahct iz Frankfurta, a duel ove dvije ekipe je završen pobjedom gostiju od 1:2.

Gosti iz Frankfurta su poveli golom golom Rebića u 13. minuti, da bi Serder u 21. jednu odbijenu loptu pospremio iza leđa golmana Eintrachta i poravnao na 1:1. Pobjedu Eintrachtu je donio Luka Jović sa bijele tačke u osmoj minuti sudijske nadoknade.

Schalke je u samom finišu ostao sa desetoricom jer je Serdar zaradio drugi žuti karton.

Wolfsburg je na svom terenu ugostio davljenika, ekipu Hannovera i slavio sa 3:1.

Ipak, poveli su gosti u 30. minuti preko Weydandta, ali je samo dvije minuta kasnije Steffen poravnao na 1:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U drugom poluvremenu Wolfsburg je stigao do preokreta i pobjede. Steffen je u 71. pogodio za 2:1, dok je konačnih 3:1 postavio Roussillon sedam minuta kasnije.

Treba dodati i da je Fortuna Dusseldorf odnijela čitav plijen iz Berlina pošto je sa 1:2 savladala Herthu, dok su Stuttgart i Nurnberg podijelili bodove (1:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi