Bayern bira između trojice kandidata
Hasan Salihadmidžić pregovara sa nekoliko stručnjaka (Foto: EPA)

Borba za klupu Bavaraca

Bayern bira između trojice kandidata

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern uskoro će dobiti novog trenera. Ovu vijest je sinoć potvrdio izvršni direktor bavarskog tima Karl-Heinz Rummenigge, a odluka će pasti do kraja aprila.

Bavarski velikan je imao želju da nastavi saradnju sa Juppom Heynckesom. Međutim, on odlazi u penziju i nema namjeru da nastavi sa poslom.

"Heynckes je donio odluku da se povuče i mi poštujemo njegovu želju. Sportski direktor Hasan Salihamidžić je razgovarao sa nekoliko trenera i odluku ćemo vjerovatno donijeti do kraja aprila i tada ćemo predstaviti novog trenera", rekao je Rummenigge.

Kako je otpala mogućnost da ekipu preuzme Thomas Tuchel, Rummenigge je istakao da će novi trener morati da govori njemački jezik.

"Bitna je stavka da će trener morati da govori njemački jezik", istakao je izvršni direktor Bayerna.

Tako je otpala mogućnost da trener postane Mauricio Pochettino, a popis se sveo na tri imena. Kao glavni kandidati se spominju Niko Kovač (Eintracht) Ralf Hasenhuttl (RB Leipzig) i Lucien Favre (Nice).

Kovač za sada slovi kao favorit, ali je on prešutio sva pitanja o preuzimanju Bayerna.

"Ako se ništa ne desi značajno ostaću u Frankfurtu i naredne sezone", rekao je Kovač.

Navijači bavarskog kluba ime novog trenera će saznati na kraju mjeseca, ali sasvim sigurno da Bavarci neće razočarati izborom Heynckesovog nasljednika.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti