Thomas Tuchel: Harry Kane je nezadovoljan

Trener Bayerna otkrio

Thomas Tuchel: Harry Kane je nezadovoljan

Eldar Ganibegović

Trener Bayerna, Thomas Tuchel, otkrio je da Harry Kane nije zadovoljan određenim stvarima u Bayernu. Jasno je to i logično nakon jako loših rezultata i igara u posljednje vrijeme.

Ove sezone bi Bayern po prvi put nakon 2012. godine mogao ostati bez trofeja. Izgledi za to su vrlo veliki.

RB Leipzig ih je razbio u Superkupu Njemačke, doživjeli su bruku protiv Saarbruckena u DFB-Pokalu, Leverkusen je lider u Bundesligi, dok su na pragu ispadanja u osmini finala Lige prvaka jer je Lazio slavio s 1:0 u prvom meču.

Tako bi Harry Kane mogao ostati bez trofeja i nakon što je napustio Tottenham. Thomas Tuchel otkrio je da je Englez nezadovoljan.

"Kane nije zadovoljan igrama na utakmicama. Nismo ni mi. Rijetko sam vidio toliki nesklad između treninga i utakmica. Nevjerovatan je način na koji postiže golove na treningu, način na koji iskorištava prilike. On je svjetska klasa, ali ga rijetko nalazimo na utakmicama", rekao je Thomas Tuchel.

Oglasi

Potom je Tuchel pohvalno govorio o  svom napadaču i govorio o njegovim kvalitetima kao lidera: "Ima stav kapitena. S njim je sve u redu".

Podsjetimo, Harry Kane je na 29 utakmica u svim takmičenjima ove sezone postigao 28 pogodaka i podijelio osam asistencija.

U Bundesligi je prvi strijelac s 24 pogotka na 21 nastupu. Ima i pet asistencija i uvjerljivo je najkorisniji igrač lige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nema sumnje da je Bayern u njemu dobio veliko pojačanje, no nešto drugo ne štima u Minhenu i mogla bi ovo biti, ako već nije, sezona za zaborav. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

U onoj Arapskoj Ligi na tlu engleske jedan Haland nije u Bundesligi ni blizu mogo zabijat kao sto to radi tamo. A i Hari je se tamo nazabijo
0 0
King_Kenny
...u Bayernligi igrajuci za Bayern bi i ja zabio 20 golova u sezoni...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi