Najpoznatiji njemački novinar tvrdi - Bayern je donio odluku o Tuchelu

Nakon što su navijači tražili njegov odlazak

Najpoznatiji njemački novinar tvrdi - Bayern je donio odluku o Tuchelu

Esmer Oštraković

Fudbaleri Bayerna propisno su se osramotili u posljednje dvije utakmice koje su odigrali. Nakon poraza od Bayer Leverkusena, sinoć su poraženi i od Lazija u Ligi prvaka.

Sramotno je bilo i to što Bayern sinoć nije uputio niti jedan jedini udarac u okvir gola, a imao je ukupno 17 šuteva koji su otišli pored gola.

Nakon utakmice koja je odigrana sinoć navijači Bayerna su odmah tražili od uprave kluba da uruči otkaz Thomasu Tuchelu.

"Uradili smo sve da izgubimo ovu utakmicu, sve smo imali u svojim rukama. U nekom trenutku smo prestali da vjerujemo. Jesam li zabrinut za svoju budućnost? Ne", rekao je Tuchel nakon utakmice.

Uprkos ovoj izjavi Tuchela navijači Bayerna nadali su se da će uprava donijeti odluku da je ovaj trener bivši u njihvom klubu.

Oglasi

Kako prenosi najpoznatiji njemački novinar Florian Plettenberg, od toga neće biti ništa, ali tri naredne utakmice Bayerna su ključne za Thomasa Tuchela.

"Trenutno iz Bayerna ne žure sa otkazom za Thomasa Tuchela. Sve strane se nadaju da će Tuchel preokrenuti stvari ubrzo.

Ipak, Tuchel ne može sebi dopustiti poraz od Bochuma ovog vikenda. Naredne tri utakmice protiv Bochuma, Leipziga i Freiburga su ključne za ocjenu situacije", napisao je Plettenberg.

Muller je nakon utakmice stao u odbranu Tuchela

Bayern je bio apsolutni favorit, uputio je 17 šuteva, ali niti jedan nije išao u okvir gola. Na kraju je ekipa Lazija slavila sa 1:0.

Oglasi

Trenutak odluke desio se sredinom drugog poluvremena kada je Upamecano nakon brutalnog starta skrivio penal i dobio crveni karton.

Poslije utakmice jako zanimljivu izjavu dao je Thomas Muller nakon što ga je novinar upitao šta je pošlo po zlu za njegovu ekipu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Veoma je jasno. Promašili smo svoje šanse u prvom poluvremenu. Trener je imao jako dobar plan, ali mi igrači smo krivi. Moramo zabiti golove kada napravimo šanse.

Prvo poluvrijeme je bilo dobro, ali u drugom poluvremenu smo pravili greške. Užasne greške na ovom nivou. Penal, bilo je nesretno, ali Immobile je navukao četiri igrača na sebe i nismo uzeli loptu. Na kraju pola sata sa igračem manje, rezultat je okej. Moraju i oni doći u Minhen...", rekao je Muller.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo za glupe navijače bayerna hahahaha
1 0
BosanskaSvedska
Dobro je da ce ostati,mislio sam da ce i ovaj pobjeci u Bih!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi