Bayern ponovo "pljačka" Borussiju, ali u Dortmundu znaju da nemaju izbora

Bayern ponovo "pljačka" Borussiju, ali u Dortmundu znaju da nemaju izbora

E. Škorić

Najveći njemački sportski kolektiv, Bayern, nastavlja da slabi svoje rivale, što je često radio u prošlosti.

Ne postoji trofejniji, veći, bogatiji i jači klub u Njemačkoj. Bavarci traže 11. uzastopnu titulu u Bundesligi, konstatno su u vrhu evropskog nogometa, a svake sezone dovode najbolje u svoje redove.

Svako ko zablista u nekom od bundesligaških timova, uglavnom dođe u Bayern. Najočitiji primjeri za to su Mario Goetze i Robert Lewandowski, ali Borussia bi mogla i narednog ljeta ostati oslabljena zbog Bayernovog interesa.

Dvojica igrača koji su bili najvažniji za šampionate Dortmunda 2011. i 2012. ubrzo su završili u Minhenu. BVB je oslabljen, FCB ojačan - tako da je iz minhenske perspektive sve urađeno kako treba, iako je s druge strane nogometna javnost bila frustrirana potezima Bavaraca.

Posljednji igrač koji je otišao iz Dortmunda u Minhen bio je Mats Hummels. U Bavarsku se vratio 2016. godine, gdje je odrastao od svoje šeste godine. 2019. godine konačno se vratio Borussiji. Sa Niklasom Süleom, još jedna zvijezda Bayerna pridružila se Borussiji prije tekuće sezone. BVB trenutno potpisuje više igrača iz Bayerna, nego što ih Bayern dovodi iz Dortmunda.

Na nivou zaposlenih, međutim, stvari izgledaju malo drugačije, jer Bayern očigledno ponovo trguje u Dortmundu. U ljeto 2022. već je bio angažovan tadašnji glavni skaut Markus Pilawa.

Oglasi

Sada je Martin Siegbert na redu. Ovaj 39-godišnjak je trenutno Borussijin skaut. Prema informacijama o igračima, Bayern je "intenzivno" povezan sa vlasnikom A licence, koji je ranije radio za Hoffenheim i Koeln.

Ponuda Bayerna će vjerovatno odmah biti prihvaćena od strane Siegberta, koji svakako želi da radi u najvećem klubu u zemlji i da osvaja trofeje. Radi se o čovjeku koji je u Dortmundu radio sjajan posao i itekako zna da "namišire" vrhunskog talenta.

Bayern će pokušati da na ljeto okupi sjajan tim koji će zajedno s Thomasom Tuchelom raditi velike stvari nakon sezone koja nije bila baš najbolja, bez obzira kako ona završi.

Bayern je jučer slavio u Bremenu protiv Werdera i povećao prednost nad Borussijom na četiri boda, s tim da Dortmunđani danas igraju kod kuće s Wolfsburgom i imaju priliku da opet smanje zaostatak na jedan bod, te da tri kola prije kraja vjeruju u naslov prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prethodno je Bayern ispao iz četvrtfinala Kupa Njemačke i Lige prvaka, pa je Bundesliga jedini spas i za Tuchela i za sve u Minhenu.

Istovremeno se pravi lista igrača koje Bayern želi da dovede, a na vrhu liste želja je Kolo Muani iz Eintracht Frankfurta, koji se smatra dugoročnim rješenjem za napad Bavaraca. I opet, naravno, po starom ustaljenom principu - dovedi najbolje što imaš u okruženju, oslabi rivala i postani prvak.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Zasto je ovo vijest? Baja je svjetlosnu godinu ispred borusije i dovoljno je da samo mignu okom i svaki borusijin igrac ce preci kod njih.
1 1
Convicts
Divi skenju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi