Bayern će sačekati šest mjeseci na Hernandeza i uštediti ogroman novac
Bayern će tokom ljeta izvršiti dosta promjena u ekipi. Pored defanzivnog dijela ekipe, očekuju se pojačanja i na krilnim pozicijama (Foto: EPA)

Pravi posao Bavaraca

Bayern će sačekati šest mjeseci na Hernandeza i uštediti ogroman novac

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern pokušao je u januarskom prelaznom roku angažovati defanzivca madridskog Atletica Lucasa Hernandeza.

Sjajni Francuz bi rado obukao dres bavarskog velikana, ali usprkos brojim pregovorima, dogovor o transfer ove zime nije postignut.

Ipak, Hernandez bi put Allianz Arene trebao već narednog ljeta, a Bavarci će za njegove usluge madridskom timu isplatiti 80 miliona eura, koliko iznosi odštetna klauzula u ugovoru ovog fudbalera.

To što će sačekati ljeto kako bi dovršili transfer 23-godišnjeg fudbalera uštediće Bayernu čak 16 miliona eura. Da su posao završili u januaru, morali bi platiti dodatnu taksu od 16 miliona, pa bi vrijednost ukupnog transfera bila ogromnih 96 miliona eura.

Kada su saznali za dodatne takse u januarskom transferu, Bayern je odustao od posla u januaru, te će u junu moći kupiti igrača po cijeni od 80 miliona eura, jer te takse više neće postojati.

Svakako još jedan jako dobar posao minhenskog kluba koji je najavio veliku potrošnju u ljetnom prelaznom roku. Navodno je budžet za transfere veći od 200 miliona eura, pa bismo nekoliko poznatih imena mogli vidjeti u Minhenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored Hernandeza tu će definitivno biti i još jedan Francuz. Radi se o fudbaleru Stuttgarta Benjaminu Pavardu, koji je sve dogovorio sa Bavarcima i od ljeta će obući njihov dres.

Švabe će za ovaj transfer inkasirati 35 miliona eura, pa je Bayern već rezervisao 115 miliona eura za dvojicu defanzivaca na početku ljetnog prelaznog roka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Hernandez će potpisati novi ugovor sa Atletikom pod znatno povoljnim finansijskim uslovima, a odštetna klauzula će se obrisati...
1 1
Bole
Klauzula se ne moze obrisati, samo ako potpise moze se postaviti veca jer je u Spaniji obavezna otkupna klauzula za svakog igraca. Sad je pitanje koliko klub postavi i da li ce igrac to prihvatiti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi