Tuchel se u osmoj minuti meča protiv Mainza hvatao za glavu: Pa šta je on bogu skrivio?

Problem za problemom

Tuchel se u osmoj minuti meča protiv Mainza hvatao za glavu: Pa šta je on bogu skrivio?

Edmir Škorić

Nevolje za Bayen se nastavljaju i Thomas Tuchel je bio zabrinut nakon samo osam minuta današnjeg gostovanja u Mainzu.

Otkako je stigao umjesto Juliana Nagelsmanna na mjesto glavnog trenera Bayerna, Tuchel se susreće sa gomilom problema.

Rezultati su ispod svih očekivanja, pošto je klub ispao iz Kupa Njemačke, kasnije i iz Lige prvaka od Manchester Cityja, a remi protiv Hoffenheima u prvenstvu pokazao je da je tim itekako ranjiv.

Bayern ima dva boda više od Borussije Dortmund u završnici sezone i prosto vše nema pravo na kiks. Stoga, na ovom gostovanju u Mainzu nema izbora, mora da pobijedi, ali neće biti lako.

Mainz je sedmicama bez poraza i na sjajnom osmom mjestu sa realnim šansama da se čak domogne šestog mjesta koje donosi izlazak u Evropu. Stoga će ovaj tim danas učiniti sve da zaustavi Bayern.

Uz sve to, Tuchel je u osmoj minuti ostao bez Alphonsa Daviesa, koji se uhvatio za mišić i nije mogao nastaviti meč, pa ga je zamijenio Mazraoui.

Oglasi

Nekoliko minuta kasnije Sadio Mane je postigao pogodak za Bavarce, ali opet nesreća za Tuchela i goste iz Minhena, pošto je dosuđen ofsajd, koji je potom VAR i potvrdio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sve u svemu, Tuchelu ništa ne ide po planu otkako je stigao u Bavarsku, a eventualni kiks protiv Mainza mogao bi biti skupo plaćen.

Bundesliga je ostala jedina nada za Tuchela i Bayern i u slučaju da se ne osvoji ista, sezona bi bila ocijenjena kao jedna od najgorih u novijoj klupskoj historiji.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Salihamidzic pio u Ramazanu. Sada ce ga stici zasluzena kazna i dobice nogu
1 1
Sve će ovo platit barcelona sl.sezonu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi