Bayern će dodati jedan sitan, ali jako bitan detalj na dresu u novoj sezoni

Navijači će biti oduševljeni

Bayern će dodati jedan sitan, ali jako bitan detalj na dresu u novoj sezoni

E. Škorić

Nogometaši Bayerna ove sezone osvojili su 30. naslov u njemačkoj Bundesligi.

Bavarci su devet puta zaredom prvaci Njemačke, a ukupno 30 titula imaju od osnutka Bundeslige (1963.).

Uprava kluba odlučila je da na grbu doda i petu zvijezdu koja će krasiti dres i koja će biti podsjetnik na osvojene titule.

"Peta zvijezda na našim domaćim dresovima nagrada je za 30 naslova prvaka od osnutka Bundeslige 1963. To su zaslužile mnoge generacije igrača i dokaz je desetljeća dosljednosti Bayerna na najvišoj razini. Bayernovi navijači mogu biti ponosni na to", poručio je direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Smjernice za odjevne predmete Njemačke nogometne lige (DFL) navode da prvoligaški i drugoligaški timovi dobivaju zvijezde za osvojene naslove prvaka od osnutka Bundeslige 1963. godine: jednu za tri naslova, dvije za pet osvojenih naslova, tri za deset naslova, četiri za 20 naslova u ligi, i pet za 30 naslova.

Bayern je prvi klub koji je u Njemačkoj došao do pet zvijezda. Naslov prvaka Njemačke iz 1932. godine se ne broji jer nije osvojen u eri Bundeslige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sredinom jula će Bayern predstaviti svoj novi domaći dres, a Adidas trenutno radi na tome da u isti integrira i petu zvjezdicu. Naravno, taj sitni dodatak doprinijet će još većoj prodaji dresova slavnog kluba iz Minhena.

Bavarci su ipak daleko uspješniji bili prošle sezone, pošto su ove ostali bez Lige prvaka i bez Kupa, ali ono što je važno naglasiti, osim osvojene titule, to je i rekord koji bi mogao da postavi Robert Lewandowski u zadnjem kolu protiv Augsburga. Poljak je prethodno izjednačio rekord od 40 datih golova u Bundesligi koji od 1972. godine pripada Gerdu Mulleru.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi