Iz Bayerna odlazi još jedna legenda, posljedica je to sukoba Flicka i Salihamidžića!

Naglesmann donosi promjene

Iz Bayerna odlazi još jedna legenda, posljedica je to sukoba Flicka i Salihamidžića!

A. Čaušević

Konflikt Hansija Flicka i Hasana Salihamidžića je u Bayernu donio pravi zemljotres te slijede velike promjene ovog ljeta. 

Flick je odlučio da odstupi na kraju sezone, a na njegovo mjesto će doći sjajni Julen Nagelsmann koji je u proteklim godinam radio odlično u Hoffenheimu i RB Leipzigu.

Poslije odlaska Flicka prvi koji je najavio odlazak bio je Miroslav Klose, a naredni koji odlazi je 66-godišnji Hermann Gerlend koji je u Bayernu postao prava legenda.

Gerland je član stručnog štaba bio od dolaska Louisa van Gaala, a najzaslužniji je za promociju nekolicine igrača iz omladinskog pogona u prvi tim kao što su Lahm, Schweinsteiger, Alaba and Mueller.

On je s Bavarcima imao ugovor do 2022. godine, a Nagelsman je već saopštio klupskom rukovodostvu da više 66-godišnjaka ne želi u svom stručnom štabu.

Ranije je odlazak iz Bayerna najavio i Miroslav Klose kojeg je u stručni štab također Flick. Ugovor mu ističe na kraju sezone i ne želiga promijeniti.

Oglasi

Klose je nedavno kazao kako mu u Bayernu nedostaje "odnosa s poštovanjem, iako nemate isto mišljenje što je ključno."

S druge strane, Nagelsmann će imati poseban tretman u Minhenu, a imat će mogućnost i da sa rukovodstvom kluba učestvuje u transferima koji su planirani, što nijedan trener ranije nije mogao.

U Bayernu je oduvijek rukovodstvo kluba odlučivalo o transferima. Treneri nisu imali gotovo nikakav utjecaj na dovođenje fudbalera i ekipu su kreirali sa igračima koju su im čelnici kluba omogućili.

Zbog toga su Salihamidžić i Flick ušli u sukob. Brazzo nije želio da se Flick miješa u posao, a ovaj je nakon svega odlučio da ode nakon godine i po na klupi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, Bild tvrdi da će situacija sa Nagelsmannom biti drugačija. On će imati podršku Salihamidžića kada su želje u pitanju i Hasan će mu pokušati ispuniti želje.

Mladi stručnjak je već saopštio rukovodstvu kluba kako će mu biti potrebno nekoliko novih fudbalera u timu, a ostaje nam da vidimo koga će mladi stručnjak odabrati kao svoja pojačanja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Nekoliko grešaka: "Lahm, Schweinsteiger, Alaba and Mueller" ovo and je rezultat copy-paste.... "Ranije je odlazak iz Bayerna najavio i Miroslav Klose kojeg je u stručni štab također Flick." fali najmanje jedna riječ, glagol.... "želiga" zajedno napisano... Ako već pišeš originalno Bayern, Flick itd, onda napiši i München, a ne Minhen....
7 0
Mele
Ma i vrijeme mu je, 66 prevalio. Penzija zasluzena. novi menadzer, novi strucni stab naravno.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi