Čudo nad čudima golmana Bayerna: Neuer pokazao zašto je i dalje među najboljim na svijetu

Nevjerovatna odbrana

Čudo nad čudima golmana Bayerna: Neuer pokazao zašto je i dalje među najboljim na svijetu

E. Čaušević

Fudbaleri Bayerna sinoć su ponovo razočarali svoje navijače jer su osvojili samo bod na gostovanju kod Freiburga (2:2) u meču 24. kola Bundeslige. U centru pažnje našao se Manuel Neuer koji je nestvarnom odbranom pokazao zbog čega je još uvijek među najboljim golmanima na svijetu.

Sinoćnje gostovanje u Freiburgu pokazalo je da se Bayern zaista nalazi u velikoj rezultatskoj krizi jer izabranici Thomasa Tuchela uopšte nisu oduševili u sinoćnjem meču koji je na kraju završen rezultatom 2:2.

Freiburg je odlično otvorio utakmicu i poveo već u 12. minuti kada je fantastičan gol za 1:0 zabio Gunter s vrha kaznenog prostora.

Bayern je uspio do kraja prvog dijela da poravna na 1:1. Igrala se 35. minuta kada je Tel savladao golmana domaćih i vratio goste u život. Sredinom drugog dijela gosti su uspjeli da dođu do preokreta.

Ovaj put u centru pažnje bio je Jamal Musiala koji pogađa za vodstvo Bayerna od 2:1, ali samo desetak minuta kasnije Holer zabija gol za konačnih 2:2.

Oglasi

Iako je primio dva gola sinoć je Manuel Neuer bio vjerovatno ponajbolji pojedinac u ekipi Bayerna jer je svojim odbranama spasio svoju ekipu nekoliko puta.

Posebno se ističe odbrana koju smo vidjeli u 12. minuti prije nego što je Freiburg zabio pogodak za 1:0.

Tada je Neuer na nestvaran način zaustavio udarac Sallaija koji je bio u petercu Bayerna i sjajno je šutirao glavom, no golman gostiju nekako je to odbranio i pokazao da je i dalje među najboljim golmanima svijeta.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@abdou_kb88/video/7341533229167496480[/tiktok]

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, o toj Neuerovoj odbrani sinoć se nije pričalo jer samo desetak sekundi kasnije Gunter je uspio da zabije golčinu za 1:0 i baci u drugi plan čudesnu intervenciju golmana Bayerna.

Iako se nalazi na zalasku karijere Neuer je pokazao da se na njega može još uvijek računati.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije