Bayern ima svoj "Next Gen" : Braco vjeruje da mogu biti ključni u osvajanju Lige prvaka

Grupa Nijemaca koja je formirala genracija

Bayern ima svoj "Next Gen" : Braco vjeruje da mogu biti ključni u osvajanju Lige prvaka

Edmir Škorić

Bayern ima sjajnu ekipu i pobjedom u Dortmundu došao je na sedam bodova prednosti, sve je bliže novoj tituli, a uz to očekuje i mečeve četvrtfina Lige prvaka u kojoj će Bavarci također imati najveće ambicije.

Hasan Salihamidžić kao sportski direktor može itekako biti zadovoljan kako se stvari odvijaju, naročito zbog širine rostera, kvaliteta u svim linijama i spoja mladosti i skustva. Sve se nekako bazira na "next gen" ili "novu generaciju" koja je sastavljena od njemačkih nogometaša koji se dugi niz godina poznavaju.

Tu su Joshua Kimmich (25), Nicklas Sule (24), Leon Goretzka (25), Sergy Gnabry (24), a navijači se nadaju da će dio tog tima postati i Leroy Sane, 24-godišnji krilni nogometaš Manchester Cityja kojeg Bayern već dugo želi da dovede.

Uz spomenute, tu su iskusni Nijemci Thomas Muller i Manuel Neuer, a kada se njima dodaju fantastični internacionalci poput Alcantare, Lewandowskog, Comana, Pavarda, Alabe... onda je jasno da je Bayern trenutno među najjačim timovima na prostoru Starog kontinenta.

"Kad god je Bayern imao uspješna razdoblja, uglavnom su u svlačionici imali grupu vrhunskih njemačkih igrača koji su kontrolisali atmosferu. Joshua, Serge, Leon, Nikclas nisu slučajno s nama. Oni oblikuju svoju generciju", kazao je Salihamidžić za Bild.

"Mi vjerujemo da mogu učiniti sve i osvojiti Ligu prvaka, ali neće moći sami. Moraju imati pomoć ostalih sjajnih kolega iz inostranstva i druge grupe njemačkih igrača poput Thomasa, Manuela, Jeromea...", dodao je Braco.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ova grupa je već osvojila Ligu prvaka i želi je opet osvojiti. Uvijek sam govorio: Imamo vrhunske igrače koji vrlo dobro rade kao tim", poručio je nekadašnji bh. reprezentativac na kraju.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B2zk3LnBL31/[/instagram]

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi