Fotografija nastala prije duže od dvije decenije: Prepoznajete li još uvijek aktivnu legendu?

Postao je rekorder u mnogim stvarima

Fotografija nastala prije duže od dvije decenije: Prepoznajete li još uvijek aktivnu legendu?

A. Čaušević

Zahvljajući mnogo ozbiljnijem trenažnom procesu i načinu ishrane karijere modernih fudbalera traju duže nego je to bio slučaju u prošlosti. 

Među fudbalerima koji su upisali po najmanje jedan nastup u posljednje četiri decenije nalazi se i Claudio Pizarro, legendarni Peruanac koji će u oktobru napuniti 42 godine.

Naslovna fotografija prikazuje tada golobradog Pizarra iz vremena kada je nosio dres Alianze Lime, bilo je to u sezoni 1998/1999.

U Evropu je stigao u augustu 1999. godine potpisavši za Werder, zatim je s dosta uspjeha igrao za Bayern i to u dva mandata, bio je član Chelseja u jednoj sezoni. Trenutno nastupa za Werder.

U karijeri je na klupskom nivou osvojio pregršt trofeja ključujući i Ligu šampiona 2013. godine s Bayernom. Dres Perua je nosio 17 godina, ali na njegovu veliku žal nije dočeka da se s reprezentacijom plasiran na Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prije dvije godine postao je najstariji igrač koji je postigao gol u historiji Bundeslige. U najjačem rangu njemačkog fudbala uspio je postići gol u 21 različitoj sezoni. Zabio je ukupno 197 pogodaka u dresovima Bayerna, Werdera i Koelna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

opasni_medo
najveca pasivna legenda na ovom portalu je GAYija kojem šaljem maksuz poyy
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi