Malo nas je, al' smo dobro raspoređeni - savršen opis za ono što smo sinoć vidjeli u Minhenu

Na utakmici Bayerna i Intera

Malo nas je, al' smo dobro raspoređeni - savršen opis za ono što smo sinoć vidjeli u Minhenu

Eldar Ganibegović

Sinoć je završeno takmičenje u grupi C Lige prvaka, grupi koja je označena kao grupa smrti. Nije se Bayern složio s tim pa je grupu pregazio kao plitak potok završivši sinoć pobjedom protiv Intera, a nakon utakmice kamere su uhvatile jedan zanimljiv detalj na tribinama Allianz Arene.

U okviru šestog kola grupne faze Lige prvaka Bayern je sinoć ugostio Inter i slavio rutinsku pobjedu od 2:0.

Pavard je doveo prvake Njemačke u vodstvo pogotkom u 32. minuti, da bi konačan rezultat sjajnim golom postavio Choupo-Moting u 72. minuti meča.

Bayern je tako "grupu smrti" završio s maksimalnim učinkom i zajedno s Interom se plasirao u osminu finala, dok će Barcelona drugo proljeće u nizu igrati Evropsku ligu.

# TIM BODOVI
1. Bayern 18
2. Inter 10
3. Barcelona 7
4. Viktoria Plzen 0

Simone Inzaghi sinoć je utakmicu počeo s napadačkim dvojcem Martinez - Correa, a Džeku je ostavio na klupi da ga sačuva za važnu utakmicu protiv Juventusa u Seriji A.

Dijamanta je na teren poslao u 60. minuti kako bi sačuvao svježine i kod Lautara Martineza koji je izašao iz igre, a upravo je Džeko u nadoknadi mogao postići utješni gol za Inter kada je sjajno uhvatio volej i šutirao, ali Ulreich bilježi sjajnu odbranu.

Izreka za Bosance i Hercegovce "malo nas je, al' smo dobro raspoređeni" pokazala se tačnom i sinoć. Naime, kamere su nakon utakmice uhvatile jednog navijača sa zastavom Republike Bosne i Hercegovine, koja je predstavljala državni simbol od 4. maja 1992. do 4. februara 1998. godine kada je usvojena nova zastava Bosne i Hercegovine.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navijač koji je  istakao zastavu očigledno navija za Bayern s obzirom na to da je bio okružen domaćim navijačima.

Bh. zastava sigurno će biti u Ligi prvaka i večeras i to u grupi E. Milan i Rade Krunić na San Siru dočekuju Salzburg i Amara Dedića, dok Luka Menalo s Dinamom gostuje kod Chelseaja. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1639705257
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi