Bayern je u 95. primio gol u Dortmundu za 2:2, a reakcija Kahna se poput kuge proširila internetom

Nije se ovome nadao

Bayern je u 95. primio gol u Dortmundu za 2:2, a reakcija Kahna se poput kuge proširila internetom

Edmir Škorić

U velikom njemačkom derbiju odigranom u okviru 9. kola Bundeslige Bayern je u zadnjim sekundama ostao bez pobjede.

Bavarci su vodili 2:0 u Dortmundu protiv Borussije i izgledalo je kako će doći do pobjede s kojom će zasjesti na vrh tabele.

Poveli su preko Leona Goretzke u 33. minuti, a Leroy Sane je u 53. udvostručio vodstvo aktuelnog njemačkog prvaka. Sve je izgledalo dobro do petnaestak minuta pred kraj.

Prvo je Youssoufa Moukoko na ubačaj Anthonyja Modestea zabio za 1:2, a u završnici meča gosti ostaju s desetoricom jer je isključen Kingsley Coman.

Izgledalo je da bi Bayern svejedno mogao da sačuva vodstvo i da proslavi pobjedu, ali na isteku sudijske nadoknade, u 95. minuti, Modeste pogađa za erupciju oduševljenja na Singal Iduna Parku, a goste baca u očaj.

Najteže je taj gol pao izvršnom direktoru i nekadašnjoj legendi Bayerna Oliveru Kahnu, a evo kako je reagovao:

Oglasi

Poslije nepotpunog 9. kola, Union Berlin ostaje lider i čelnu poziciju dijeli sa Freiburgom jer oba tima imaju po 17 bodova, dok Bayern i Borussia sada imaju 16.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern u posljednje vrijeme često ostaje bez pobjeda u bundesligaškim mečevima, no za razliku od nekih ranijih gdje su bili apsolutni favoriti, ipak ovaj bod u Dortmundu nije preveliko razočarenje, mada naravno nije ni jednostavno ostati bez dva boda u sekundama prije kraja.

Dva najveća njemačka kluba sada se okreću dešavanjima u Ligi prvaka. Bayerna čeka novi ogled s Plzenom, sada u Češkoj, a tamo će Bavarci igrati rasterećeno jer imaju maksimalnih devet bodova. Borussiju čeka domaći ogled sa Sevillom, nakon što je u srijedu s 4:1 razbila istog rivala u Sevilli.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi