Bayern ozvaničio potpis koji se čekao
Foto - FC Bayern

Coman ostaje do 2027. godine

Bayern ozvaničio potpis koji se čekao · Zvanično

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern potvrdio je danas produžetak saradnje s francuskim fudbalerom Kingsleyjem Comanom.

Ovaj 25-godišnji krilni fudbaler prihvatio je ponudu bavarskog velikana za produženje saradnje i danas je klub zvanično potvrdio da je Coman potpisao novi ugovor do juna 2027. godine.

Coman će po novom ugovoru u Minhen zarađivati 15 miliona eura godišnje i nastavit će epizodu u ekipi u kojoj je od 2015. godine.

"Naš cilj je da ostanemo kompetitivni u vrh evropskog fudbala u narednim godinama. S produženim ugovorima Kingsleya, Kimmicha i Goretzke, napravili smo pravi put ka tome", rekao je Hasan Salihamidžić i dodao je:

"Kingsley je već ispisao historiju golom u finalu Lige prvaka 2020. godine. Sad ima priliku da napravi još više. Bitan je faktor za budućnost i jedan od najvećih svjetskih napadačkih talenata".

Oglasi

Oliver Kahn je također prezadovoljan:

"Klubovi širom svijeta traže igrače poput Comana. Produžetak saradnje još je jedan primjer da je naš klub veoma atraktivan za sve. Kingsley živi Bayern i tu mu je dom, a zbog igrača kao što je on publika i dolazi na stadione", istakao je direktor kluba Kahn.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Francuski fudbaler je u Bayern stigao 2015. godine na posudbu iz Juventusa. Potom je njegov ugovor otkupljen, a on je odigrao preko 200 utakmica i zabio je 45 golova za Bavarce.

Naravno, s Bayernom je osvojio apsolutno sve i nema dileme da će u budućnosti ovaj fudbaler biti bitan faktor u igri bavarskog velikana.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Bajernov dembele.Bolnice zadovoljno trljaju ruke
4 3
Malmi_Suomi
Bravo Salihamidžiću i to spustio na 15 mil. Eura
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi