Bayern jučer doveo rekordno pojačanje, a već je danas stiglo razočarenje za navijače

Dugo će čekati na njegov debi

Bayern jučer doveo rekordno pojačanje, a već je danas stiglo razočarenje za navijače

Bayern Minhen je jučer potvrdio rekordan transfer jer je za Francuza Lucasa Hernandeza dao Atletico Madridu 85 miliona eura.

Minhenski klub je znao da je Hernandez došao povrijeđen, ali očigledno nije znao da je povreda nešto teže prirode nego što se mislilo.

Kada je stigao na ljekarski pregled, ustanovljeno je da će morati na novu operaciju ligamenata koljena koja iziskuje šestomjesečnu pauzu.

Podsjetimo, francuski fudbaler ne igra već mjesec i pol jer je povrijedio ligamente 9. februara, a Bayernu očito nije problem da ga sačeka još nekoliko mjeseci.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Operacija je uspješno izvršena u Austriji i očekuje se da će se Hernandez oporaviti početkom naredne sezone. 

Dodajmo i to da je Hernandez potpisao petogodišnji ugovor sa Bayernom te će po sezoni zarađivati čak 13 miliona eura. On će do kraja sezone ostati fudbaler Atletica, a Bayernu će se priključiti 1. jula. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nisamanoniman
Pa svak može i biti novinar. Malo pročitajte sta objavljujete prije nego to stavite u javnost. Eto čelnici Bayerna nisu znali da je povrijeđen pa ga onako kupili i kao drugo svakako ne može igrati do početka nove sezone jer je sada samo potpisao i da je zdrav ne bi igrao. da
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi