Nakon njemačkog selektora i Bayern se odriče Boatenga i Hummelsa
Velike promjene se spremaju u Bayernu. Očekuje se dolazak još nekoliko pojačanja nakon što je potpisao Lucas Hernandez (Foto: EPA)

Napustiće tim u ljetnom prelaznom roku

Nakon njemačkog selektora i Bayern se odriče Boatenga i Hummelsa

M. Šljivak

Bayern iz Minhena odreći će se nekoliko fudbalera u ljetnom prelaznom roku.

Već je poznato da će klub napustiti legendarni ofanzivci Arjen Robben i Franck Ribery, a kako stvari stoje, ovog ljeta će ekipu napustiti Jerome Boateng i Mats Hummels.

Njemački mediji tvrde da je minhenski tim odlučan da se riješi ovog dvojca. Već su angažovali Lucasa Hernandeza koji će zauzeti jedno štopersko mjesto, a Holanđanina Matthijsa de Ligta vide kao drugog člana defanzivnog reda.

Bez obzira uspiju li dovesti De Ligta Boateng i Hummels će vjerovatno napustiti klub. Na njih se više u Minhenu ne računa i Bayern će u narednu sezonu ući sa potpuno renoviranim defanzivnim redom.

Po desnom boku će igrati Benjamin Pavard. Njegov transfer sa Stuttgartom je već dogovoren, David Alaba će biti lijevo, dok Lucas Hernandez i Niclas Sule za sada imaju štoperske pozicije.

Ipak, i Sule bi mjesto mogao izgubiti ako Bayern uspije angažovati De Ligta, ali za to su šanse male, jer bi Holanđanin uskoro trebao potpisati za Barcelonu.

Boateng je član njemačkog šampiona bio proteklih osam godina, dok je Hummes u Minhenu treću sezonu.

Interesantno je svakako da na usluge ove dvojce fudbalera odnedavno ne računa ni njemački selektor Joachim Low.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sada će očigledno morati da potraže i novi tim i da se nadaju da će nekad u budućnosti ponovo imati šansu da zaigraju za nacionalni tim.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi