Bayern nema problema sa novcem i sprema još jedan fantastičan transfer
Sportski direktor bavarskog velikana odradio je sjajan posao, ali očigledno da mu slijedi još posla (Foto: EPA)

Kreću po De Ligta

Bayern nema problema sa novcem i sprema još jedan fantastičan transfer

M. Šljivak

Minhenski Bayern jedan je od rijetkih timova koji se može pohvaliti da nema niti jednog eura duga.

Bavarci posluju zaista sjajno. Ugovori od sponzora su ogromni, a novac kojeg imaju omogućuje njemačkom prvaku da napravi velike transfere.

Iako u prošlosti nisu trošili previše novca ovog ljeta su odlučili potpuno otvoriti kesu i završili su nekoliko sjajnih poslova.

Lucasa Hernandeza su madridskom Atleticu platili 80 miliona eura, očekuje se i da Stuttgartu plate 35 miliona za Benjamina Pavarda, a odbrana Bayerna bi i pored njih mogla dobiti još jednog člana.

Bavarci su se odlučili ozbiljno uključiti u igru za dovođenje fantastičnog defanzivca Ajaxa Matthijsa de Ligta. Ovog momka traži pola Evrope, izuzetak sada nije ni Bayern, koji neće štediti na ovom transferu.

Prema informacijama koje stižu iz Njemačke sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić uskoro kreće u pregovore, a cifra koju će ponuditi Ajaxu je 70 miliona eura.

Ipak, neće lako doći do ovog 19-godišnjaka. Njemu je Barcelona navodno prvi izbor i najbliži je odlasku na Nou Camp, a tu je i interes drugih velikana evropskog fudbala.

Apsolutno niko ne žali novac kada je u pitanju dovođenje ovog fudbalera, a u redu stoje još Real, Juventus, PSG...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Odluku o novom timu De Ligt bi trebao donijeti jako brzo, a najavio je kako bi to moglo biti i naredne sedmice.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije