Bayern potvrdio rastanak sa zvijezdom, pa sjajnim golom Stanišića pobijedio u prijateljskom meču

Trijumf nad Kawasakijem

Bayern potvrdio rastanak sa zvijezdom, pa sjajnim golom Stanišića pobijedio u prijateljskom meču

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern danas je u prijateljskom susretu savladao japanski Kawasaki s 1:0. Jedini gol na meču postigao je Josip Stanišić, a pred ovaj meč bavarski gigant je saopštio da iz kluba odlazi Sadio Mane.

Bayern je turneju po Aziji nastavio duelom s japanskim Kawasakijem. Bavarci su slavili pobjedu rezultatom 1:0 uz pogodak Josipa Stanišića.

Kontrolisao je bavarski velikan ovaj meč. Imao je mnogo veći posjed lopte, mnogo više pokušaja prema golu, no nedostajalo je preciznosti u određenim trenucima.

Ipak, tim Thomasa Tuchela u 56. minuti lomi otpor Kawasakija. Josip Stanišić presjeca loptu na 40-ak metara od gola, uslijedio je potom dupli pas s Gravenberchom, hrvatski defanzivac izlazi sam pred golmana i pogađa za 1:0.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1685249624422916101[/twitter]

Oglasi

To je na kraju bio i konačan rezultat susreta. Bayern je upisao pobjedu, ali do početka sezone će sigurno sve biti mnogo bolje na terenu.

Bavarci su pred ovaj meč saopštili i kako Sadio Mane odlazi iz kluba. On će karijeru nastaviti u Al Nassru.

Senegalac je već dogovorio sve uslove s timom iz Saudijske Arabije. Preostalo je još da prođe ljekarske preglede, to bi se trebalo desiti uskoro i Mane će put Rijada.

Mane je nakon samo jedne sezone napustio redove bavarskog kluba. Neće ga pamtiti previše u Minhenu, a u redovima velikana iz Minhena je u 38 susreta zabio 12 golova i upisao je šest asistencija.

Novu sezonu Bayern otvara 12. augusta utakmicom njemačkog Super kupa protiv RB Leipziga, a u Bundesligi šest dana kasnije protivnik je Werder.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ja Bayerna i sramote
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi