Bayern meč završio bez izmjene, Tuchel dao nesvakidašnje objašnjenje tog poteza
FOTO: EPA

Bavarci su slavili minimalnu pobjedu

Bayern meč završio bez izmjene, Tuchel dao nesvakidašnje objašnjenje tog poteza

Samir Mlaćo

Minhenski Bayern se nije baš proslavio dobrom igrom protiv Kolna, ali ipak slavio pobjedu 1:0. Pobjeda je ipak zaslužena, Bayern je stvorio veliki broj prilika, no strahovali su da bi ih Koln mogao kazniti te doći do bodova.

Mnogo više od same pobjede Bavaraca nakon meča pričalo se o potezu njihovog trenera Thomasa Tuchela.

Naime, on nije želio iskoristiti niti jednu jedinu izmjenu, što je zaista nešto što se rijetko viđa. Uzalud su igrači sa klupe čekali poziv Tuchela i njegovih pomoćnika, no to se nije desilo.

Bavarski gigant je meč završio bez izmjene, a sam Tuchel je imao pomalo nevjerovatno objašnjenje za cijelu situaciju.

"Nisam želio remetiti ritam ekipi. Ovo se ne događa često, pa sam se ispričao momcima na klupi, ali u potpunosti smo kontrolisali meč", rekao je Tuchel.

Mnogi su čekali da sa klupe uđe iskusni Thomas Muller, no ni to se nije desilo. Pojedini navijači Bayerna smatraju da je ovo dodatno poniženje za Mullera kojem uskoro ističe ugovor i sve glasnije se priča o odlasku u Englesku.

Oglasi

"Muller? Neprestano sam razmišljao kako bih ga mogao uvesti", rekao je Tuchel.

Tuchel je tako postao prvi trener u novoj sezoni koji nije iskoristio niti jednu izmjenu, po čemu će ga svi dugo pamtiti. Ipak, on ne mari za to puno, svjestan da su njegovom timu najbitnija tri boda.

Na pitanje novinara da li će igrači sa klupe dobiti šansu u Ligi prvaka protiv Kopenhagena kazao je.

"Svi trebaju da održe duh koji imaju, a ne da mi nešto zamjeraju. Svi mogu igrati protiv Kopenhagena", uz osmijeh je kazao Tuchel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba istaći da se Tuchel žalio na termin meča, odnosno petak, jer je smatrao da su njegovi igrači došli veoma umorni sa utakmica reprezentacija, te da to može utjecati na samu igru. Na kraju je odlučio da igračima koji su počeli meč nisu potrebne izmjene, što je još više čudno u njegovom potezu.

Posljednji trener Bayerna koji je također odlučio da meč završi bez izmjene bio je Louis van Gaal koji je to učinio u decembru 2010. godine protiv St. Paulija. Bavarci su tada slavili 3:0.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
FC cionistička, fašistička, nacistička kobasica. Miševi su napokon pokazali svoje pravo lice.
0 0
Sto se tice ovog sa Müllerom to je sa njim pokuso Kovac stavljajuci ga na klupu pa dobijo odkaz, a sta bi sanjim kojemu je sada 34 godine sta? Bravo za Tuhela sto ne dozvoljava da mu neko namece da Müller mora igrat. Zbog njeg iskljucivo u Lizi Prvaka nismo imali uspjeh zato sto zbog njega ili je Koman ili Gnabri ili jedan Sane koji je ove sezone u Top Formi morali grijat klupu a po meni bar ako ne Gnabri onda Sane i Koman moraju igrat a i Musiala je tu. On nam je samo gusijo igru naprijed i usporavo. Paznja samo na to kako se u aktuelnoj sezoni kad Bayern osvoji loptu u svojoj polovici ona munjevito preseli u protivnicki sesnaesterac dal preko Komana ili pogotovo Sanea dje je bas u sinosnjoj utakmici jedino izostala realizacija posto moglo je lahko zavrsit ko i protiv Darmstadta. Bayern trenutno dobro igra i nema se treneru sta zamjerit osim ispadanja u Kupu protiv Saarbrückena dje je moro krenut u utakmicu sa najjacim sastavom u kojim bi poveo 3-4:0 pa him onda vadi iz igre i odmaraj za Dortmund a toga je i on sigurno poslije toga bijo svjestan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi