Ko je krtica u Bayernu?

Neko sve otkriva medijima

Ko je krtica u Bayernu?

E. Škorić

Posljednjim zviždukom u Koelnu govorilo se da će Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić ostati bez posla. Sam tim njemačkog prvaka to nije znao - i bio je iznenađen kada je to saznao tokom proslave šampionata.

U velikoj drami Bayern je u Koelnu došao do 11. uzastopne titule. Bavarci su došli do pobjede od 2:1 golom Jamala Musiale u 89. minuti, ali im je mnogo pomogao Mainz koji je ostao neporažen u Dortmundu protiv Borussije (2:2).

I dok je Hasan Salihamidžić ludo slavio na tribinama, uveliko se počelo na društvenim mrežama pisati o tome da je dobio otkaz zajedno sa Kahnom. Vijest se poput šumskog požara proširila, a saznali su je na terenu igrači Bayerna dok su slavili titulu.

"Da li to dolazi sada, minut nakon poslednjeg zvižduka?", začuđeno je rekao Thomas Müller u izjavi za Sky nakon utakmice. On tvrdi da do tada nije znao ništa o smjeni dvojice bitnih ljudi u klubu.

Thomas Tuchel tvrdi da je o tome bio obaviješten u petak. Prilikom predstavljanja novog izvršnog direktora Jan-Christiana Dreesena, kojeg je Bayern već najavio službenom objavom, predsjednik Herbert Hainer je tada također priznao da objava nije bila planirana na taj način. “Nije bilo tako planirano. Plan je bio da prvo obavijestimo ekipu", kazao je Hainer.

"Plan je bio da se to saopšti timu i javnosti u isto vrijeme", dodao je.

Oglasi

Odgovorni su vjerovatno već planirali da to saopšte u subotu. Kako tvrdi Hainer, Salihamidžić je zatražio da se lično oprosti od ekipe.

Nije poznato ko je prenio poruku medijima prije posljednjeg zvižduka. Oliver Kahn – postoje oprečne izjave o njegovoj smjeni i danima koji su uslijedili – nije imao priliku da se oprosti od tima nakon osvajanja šampionata.

Kazao je da mu je zabranjeno da dođe u Koeln i sa ekipom proslavi titulu, što je u najmanju ruku skandalozno i skroz nekorektno od Bayerna.

No, pitanje je ko je krtica u klubu koja uvijek izbacuje informacije u medije prije nego one budu i potvrđene od kluba. Događalo se to mnogo puta ove sezone, a neke stvari ugledaju svjetlo dana čak iako je bio dogovor da se prešute, kao nedavni incident u kojem je Sadio Mane udario Leroyja Sanea nakon meča Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Salihamidžić je na poziciji sportskog direktora bio od 2017. godine i klub je u tom periodu uspio da osvoji čak 12 trofeja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, Brazzu i Kahna posla su koštale odluke koje su donijeli u proteklim mjesecima, a ponajviše se misli na otkaz koji su uručili Julianu Nagelsmannu pred najvažniji dio sezone i umjesto njega doveli su u klub Thomasa Tuchela.

Bayern je tada bio u igri za sve trofeje, a na kraju uspio je da osvoji samo titulu prvaka Njemačke i to zahvaljujući kiksu Borussije Dortmund.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Sane je krtica. Nija džaba šaku dobio od najuzornijeg fudbalera svih vremena
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti