Salihamidžić za Božić nije uradio ono što i prošlih godina: "Neću im to zaboraviti"

Sportski direktor Bayerna

Salihamidžić za Božić nije uradio ono što i prošlih godina: "Neću im to zaboraviti"

Admin Čaušević

Hasan Salihamidžić već nekoliko godina obavlja jedan od najodgovornijih poslova u svijetu fudbala. Proslavljeni bh. fudbaler je sportski direktora Bayerna i za to vrijeme je itekako naučio kako se nositi s pritiskom. 

Salihamidžić je konstantno na meti kritika, pogotovo je to slučaj kada Bayern nema rezultate, ali bez obzira na sve uživa maksimalno povjerenje vodećih čelnika najvećeg njemačkog kluba.

Popularni Braco je u razgovoru za Bild govorio kako su se na njega odrazile kritike kazavaši da to neće zaboraviti, ali da je to vrijeme ostavio iza sebe.

"Tokom pandemije morali smo donositi odluke koje nisu bile popularne, nešto od toga se itekako odrazilo na mene: ostavilo je traga, bilo je i svojevrsnih kritika koje neću zaboraviti."

"Ali to vrijeme je iza nas.. Danas shvatam da postoji razlika. To se vidi na ulici i kako mi ljudi prilaze. Sretan sam zbog toga."

"Mislim da pandemija nije baš olakšala rad na transferima. Teško je bilo, bilo da se radi o kupovini ili prodaji, donositi odluke koje bi javnost dobro prihvatila."

Oglasi

"Vjerujem da je bilo važno da se Bayern ne dovede u finsijske poteškoće. Bilo je to vrlo intenzivno vrijeme za nas, u kojem smo bili svjesni da ne možemo kupiti velika imena. Ipak, na kraju smo slavili uspjeh", kazao je Braco.

Inače, za razliku od prošlih godina Salihamidžić ovaj put nije objavio tradicionalnu božićnu čestitku sa svojom porodicom.

Vjerovatni razlog zato su uvrede s kojim se suočio na društvenim mrežama, ali i činjenica da se nakon 28 godina braka razveo od supruge Esther Copado.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Upravo je Esther proljetos objavila neke od stravičnih prijetnji koje je dobila porodica Salihamidžić: "Ako Brazzo ne napusti Bayern upotrijebit ćemo nož na tebi i vašem sinu. Vidimo se uskoro".

Prijetnje je dobio i Hasanov sin Nick, ali na sreću sve se završilo bez ozbiljnih posljedica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi