Salihamidžić progovorio o najvećoj krtici u modernom fudbalu: "Bilo je problema"

Sportski direktor Bayerna

Salihamidžić progovorio o najvećoj krtici u modernom fudbalu: "Bilo je problema"

Admin Čaušević

Svjetsko prvenstvo je završeno i klupski fudbal je opet u prvom planu. U narednim sedmicama će svakako u prvom planu biti zimski prijelazni rok, a određenog posla će imati i Hasan Salihamidžić koji je u potrazi za novim golmanom, ali će morati i riješiti određene probleme u svlačionici Bayerna. 

Problem u svlačionici Bayerna je čovjek koji se smatra najvećom krticom u modernom fudbalu, postalo je to očito tokom Svjetskog prvenstva u Kataru.

Pobjedu je odnijela Argentina koja je u finalu pobijedila Francusku poslije boljeg izvođenja penala, a u pravo u francuskom taboru se nalazi fudbaler koji je problem i Bayerna.

Naime, Benjamin Pavard je etiketiran za krticu pošto je nakon što se našao u nemilosti Dididera Deschampsa odavao sve tajne francuskim novinarima i tako unosio nemir među Galske pijetlove.

Pavard koji je briljirao prije četiri godine u Rusiji, su Kataru je igrao protiv Australije tok je ostatak turnira bio zakovan na klupu. Osim cinkanja razlog je i negativna atmosfera i svađanje sa saigračima.

Pavard je od ranije i problem u Bayernu. O svemu je govorio i Hasan Salihamidžić koji je kazao da je bilo određenih problema za koje se nada da će biti riješeni.

Oglasi

Iskusnom defanzivcu ugovor s Bayernom ističe ugovor 2024. godine, ali ga nema namjeru produžiti i namjerava otići.

"S njim imamo velike ciljeve. Morat ćemo otkloniti probleme koje smo imali na početku. Trebamo vidjeti šta je najbolje za obje strane", kazao je Salihamidžić na pitanje da li će Pavard produžiti ugovor.

Zbog svog egocentričnog ponašanja Pavardu sada visi i poziv u reprezentaciju Francuske dok je Deschamps selektor pa se može reći da je sebe uvalio u velike probleme.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Desni bek je u Stuttgartu igrao fudbal života, zatim je s Francuskom postao prvak svijeta, pa ga je Bayern 2019. godine platio čak 35 miliona eura.

Nakon skoro četiri godine u Bavarskoj postao je zahtjevan i želi igrati na štoperskoj poziciji. Nešto što mu do sada nije udovoljeno pa je bliže odlasku nego ostanku u najtrofejnijem njemačkom klubu.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
hasan ce da sjecka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi