Mainz vodio sa 0:2 u Minhenu, pa na kraju doživio težak poraz
Foto - EPA

Sjajan preokret Bayerna

Mainz vodio sa 0:2 u Minhenu, pa na kraju doživio težak poraz

M. Šljivak

Bayern je u 14. kolu Bundeslige savladao Mainz nakon preokreta rezultatom 5:2.

Ležerno je bavarski velikan ušao u ovaj meč. Mainz je iskoristio prilike i imao je nakon prvih 45 minuta prednost od 0:2.

Do vodstva su gosti došli u 32. minuti. Burkardt je zabio za 0:1 nakon greške odbrane domaćeg tima, da bi u 44. minuti Hack prekrasno zabio glavom za prednost od 0:2.

Međutim, u nastavku Bayern je pomeo Mainz sa terena. Već nakon deset minuta igre u nastavku bilo je 2:2, a pogađali su Kimmich u 50. i Sane u 55. minuti meča.

Do kraja je samo bilo pitanje koliko će Mainz primiti golova. Sule je u 70. minuti doveo Bavarce u prednost od 3:2, a zatim samo pet minuta kasnije Robert Lewandowski zabija sa penala za 4:2.

Lewa je zabio i u 83. minuti meča za konačan rezultat od 5:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 14. kolo:

Bayern - Mainz 5:2

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Masinerija je to ljudi moji. Poceli me prozivat na poluvremenu a vidi Bayern gubi 2:0.Rekoh ko sikiriki sat ce im 5 do kraja tako i bi
5 2
bavarac88
Ni Scheize od sudije im nije pomoglo,mamu mu amatersku i ko ga postavi da sudi
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi