Salihamidžić ga htio otjerat iz kluba, prekrižili ga, a on sinoć pokazao da je najbolji na svijetu

Nevjerovatne odbrane Manuela Neuera

Salihamidžić ga htio otjerat iz kluba, prekrižili ga, a on sinoć pokazao da je najbolji na svijetu

Endin Čaušević

Bayern i Copenhagen igrali su sinoć na Allianz Areni utakmicu petog kola grupne faze Lige prvaka koja je završena bez golova. No, na ovom meču imalo se šta vidjeti, a u centru pažnje našao se nevjerovatni Manuel Neuer.

Sinoćnji meč u Minhenu nije imao neki rezultatski imperativ za Bayern koji je već osigurao prvo mjesto u grupi i plasman u nokaut fazu.

Međutim, Bavarci su željeli da nastave nevjerovatan niz od 17 uzastopnih pobjeda u grupnoj fazi Lige prvaka, ali Copenhagen je uspio u tome da ih zaustave jer je prvak Danske došao do remija.

Gosti su čak u 87. minuti umalo šokirali Allianz Arenu jer su imali nevjerovatnu priliku da dođu do pobjede, ali je Manuel Neuer na kraju spasio Bayern.

Naime, nakon kornera prvo Neuer zaustavlja udarac Elyounoussija, a zatim su na odbijenu loptu natrčali dvojica igrača Copenhagena, no nevjerovatni golman je zaustavio oba udarca i ostavio Bayern u životu.

Oglasi

Nevjerovatne odbrane iskusnog njemačkog golmanan POGLEDAJTE OVDJE.

Neuer se nedavno vratio na teren nakon skoro godinu dana izbivanja nakon što se povrijedio na skijanju. Sve se desilo u decembru prošle godine jer je na skijanju Neuer pao i pokidao ligamente koljena što je Bavarce šokiralo.

U klubu su bili bijesni na Neuera koji je prekršio ugovor i otišao na skijanje, a zbog toga ga je Hasan Salihamidžić htio čak otjerati iz kluba, odnosno na ljeto raskinuti ugovor.

Međutim, na kraju je Salihamidžić bio taj koji je dobio otkaz, te je Neuer uspio da "preživi", a Thomas Tuchel poručio je da će on računati na iskusnog golmana i da bi ludost bila da ga se Bayern odrekne.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Neuer je sinoć svojim odbranama pokazao zbog čega je još uvijek među najboljim golmanima svijeta, a u Bayernu su sigurno itekako sretni što se on vratio i što ponovo na golu imaju takvu klasu od golmana.

Također, Neuer je jučer produžio ugovor s Bavarcima do ljeta 2025. godine što najbolje pokazuje da se situacija preokrenula i da su mu u klubu oprostili za bahato ponašanje i odlazak na skijanje bez dozvole.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

serum11
Manuel Neuer je neodgovorno govedo no u klubu su odlučili da mu to oproste. Ne zato što su oni dobri ljudi ili što se Neuer ispričao već zato što je i u godinama koje ima vrhunski golman u svjetskim razmjerima. Kad bi ga prodavali ne bi dobili za njega ni približno novce koje njima vrijedi i golmana te kvalitete Bayern trenutno nema gdje kupiti pa kupuju vrijeme u kojem mogu tražiti i naći novog golmana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi