Mislili su da su se riješili najvećeg fudbalskog "parazita", a onda je Bayern šokirao svoje navijače

Zvanična potvrda kluba

Mislili su da su se riješili najvećeg fudbalskog "parazita", a onda je Bayern šokirao svoje navijače

Endin Čaušević

Njemački golman Sven Ulreich već godinama ima ulogu rezervnog golmana u Bayernu i najbolje godine u svojoj karijeri proveo je na klupi tog kluba. Iako se činilo da bi ga se Bavarci konačno mogli riješiti stigle su vijesti koje su iznenadile navijače Bayerna.

Ulreich je u Bayern stigao još na ljeto 2015. godine iz Stuttgarta, ali od tada do danas je rezerva Manuelu Neueru.

Imao je epizodu samo u HSV-u za koji je branio u sezoni 2020/21. i nakon godinu dana ponovo se vratio u Bayern. Ovog 35-godišnjaka već su mnogi proglasili kao "fudbalskog parazita" kojeg Bayern već godinama nikako da se riješi.

Međutim, ove sezone dobio je šansu da brani nakon što se Neuer povrijedio, a Jann Sommer je napustio klub. Ipak, po povratku Neuera jasno je da Ulreicha čeka uloga koju je u karijeri najbolje obnašao, a to je rezervni golman.

Navijači njemačkog kluba nadali su se da će Ulreich na kraju sezone napustiti klub jer mu ističe ugovor, te da će šansu konačno dobiti neki mlađi golman, ali su se prevarili.

Oglasi

Čelnici Bayerna iznenadili su sve odlukom da Ulreichu ponude novi ugovor koji je on jedva dočekao i bez mnogo razmišljanja pristao je da stavi potpis na papir.

Ulreich je produžio ugovor s Bayernom do ljeta 2025. godine, no što je za njemački klub mnogo bitnije jeste da je to uradio i Manuel Neuer.

Pored svih turbulencija koje su se Neueru desile prethodnih godinu dana jasno je da je on i dalje prvi izbor u Bayernu, te će i iduće sezone biti član velikana iz Minhena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, što se tiče Ulreicha on je ove sezone upisao već 12 nastupa u svim takmičenjima što mu je rekord otkako je član Bayerna. Najbolji dokaz za to jeste da je prethodno u šest sezona upisao tek 86 nastupa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1697926344
Ti si najveci parazit,ja mislim da ti i neznas sta pises. Covjek ima ulogu rezervnog golmana i zato je doveden u klub i kad je potrebno uvjek do sad odradio dobar poso. Prvo dobro ratmisli sta pises Pozdrav
2 0
Milfhunter
Po tebi novinaru je najbolje da klubovi nemaju rezervnog golmana?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi