Suđenje Stephanie Frappart izazvalo revolt među muškarcima: "Za nju je samo kuhinja..."

Revolt zbog odluka

Suđenje Stephanie Frappart izazvalo revolt među muškarcima: "Za nju je samo kuhinja..."

Midhat Šljivak

Sutkinja iz Francuske Stephanie Frappart večeras je u Minhenu proizvela pravi haos u meču Bayerna i Copenhagena i izvela je sudijski harakiri. Nakon svega što je prikazala UEFA će dobro razmisliti o njenom suđenju na velikoj sceni.

Stephanie Frappart već je godinama FIFA sudija. Značku je ova 39-godišnjakinja dobila još 2009. godine i sudila je brojne ozbiljne mečeve.

Međutim, ono što je večeras radila u Minhenu je pravi harakiri. Francuskinja je bila potpuno pogubljena, nije znala šta radi i odluke koje je donosila bile su katastrofalne.

Ljubitelji fudbala ne mogu da vjeruju u ono što su vidjeli. Mnogi su mišljenja da Frappart nakon ove utakmice više nema šta tražiti na velikoj sceni.

Oglasi

"Ne smeta mi što je žena, ali dajte barem sudije koji su kompetentni da sude. Nema smisla da sudi utakmice samo zato što je žena. Užasna je i potpuno nespremna za utakmice Lige prvaka", jedan je od komentara, dok drugi dodaje.

"Ne mogu da vjerujem da još sudi utakmice na visokom nivou. Djeluje tako nesigurno, radi toliko malih, ali iritirajućih grešaka. Pogrešni korneri, pogrešni faulovi, ubacivanja. U svakom meču gledamo isto od nje".

U jednom trenutku potpuno pogubljena sutkinja je trčala u pogrešnom smjeru prema VAR monitoru, a dosta je onih koji su poprilično brutalni u komentarima i traže da se vrati u kuhinju jer suđenje nije za nju.

Ko je Stephanie Frappart?

Trener Bayerna Thomas Tuchel rigao je vatru zbog suđenja Stephanie Frappart. On je pored terena u nevjerici gledao šta ova žena radi, ali na kraju nije mogao ništa napraviti jer je njena zadnja.

Stephanie Frappart je od 2009. godine vlasnica FIFA značke, a od prije četiri godine sudi utakmice najvećeg ranga francuskog fudbala.

Oglasi

Uskoro 40-godišnja sutkinja debitovala je 28. aprila 2019. godine na meču Amiensa i Strasbourga. Ubrzo je postala nezamjenjiv član sudijske ekipe i gotovo svakog vikenda ima obaveze u Ligue 1.

Stephanie Frappart u jednoj od utakmica koje je sudila (Foto: EPA)

I UEFA joj daje povjerenje. 2019. godine je sudila evropski Superkup između Liverpoola i Chelseaja u Istanbulu, a veliku podršku ima od prvog čovjeka Aleksandera Čeferina.

"Kao organizacija ženama u fudbalu dajemo veliki značaj. Nadam se da će vještine i razvoj kojeg ima Stephanie dovesti i druge djevojke i žene u fudbal i da će im ona biti inspiracija kao dokaz da nema nikakvih prepreka u ispunjenju snova", rekao je Čeferin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U bogatoj karijeri Stephanie je sudila i finale Kupa Francuska 2022. godine, te meč na Svjetskom prvenstvu u Kataru u kojem je Njemačka savladala Kostariku s 4:2.

Nakon večerašnje izvedbe vrlo je moguće da će na kratko hlađenje jer je izgledala zaista katastrofalno.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Aspirator
Krajnje glup članak, žena je totalno dobro odradila zadatak.. nije bilo previše sto šta za pogledati ali realno ono sto je odsudili je bilo dobro… sad mogu oni raditi izvlakuse i “nije sto je žena” ali 100% jes. Posto MALE kreskice koje je napravila pravi 99.9999% muški sudija svaki dan
2 5
Ma o čemu vi !!! Bayern ne može dobit jadni danski Kopenhagen bez sudije hahahaha ...sve sudila kako treba ,nego jadni Bayern i 74 000 ljudi ostali bez tri boda . pa taj isti Bayern se provukao i u danskoj . Bolje pricajte kako je Bayern spasio mrežu u 90 + Pa ovaj Bayern ako prođe osimnu biće sramota za fudbal koji igraju ....bravo Kopenhagen
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije