Svima je jasno ko je prvi favorit za novog trenera Bayerna, no ubrzo je stiglo i veliko razočarenje

Bavarci u potrazi za novim trenerom

Svima je jasno ko je prvi favorit za novog trenera Bayerna, no ubrzo je stiglo i veliko razočarenje

Edmir Škorić

Bayern je danas zvanično objavio da je postignut dogovor sa trenerom Thomasom Tuchelom prema kojem će, bez obzira na sve, 55-godišnjak na ljeto napustiti klub.

Bayern je u očajnoj formi, a nakon niza loših rezultata mogao bi nakon 12 godina ostati bez titule u Bundesligi, pošto lider Bayer Leverkusen ima +8 nakon 22 kola. Bavarci su vezali tri poraza, budući da su poraženi između dva prventsvena meča (Bayer 0:3, Bochum 2:3) i od Lazija s 1:0 u Rimu u prvom duelu osmine finala Lige prvaka.

Iako ima ugovor do ljeta 2025. godine, Tuchel će na kraju sezone potražiti novi izazov za sebe, a Bayern će se baciti u potragu za nekim ko će klubu vratiti fudbalsku moć, ljepotu u igri i dominaciju u rezultatskom smislu. Već se počelo nagađati ko bi to mogao biti, a Sky Sports je za prvog favorita postavio Xabija Alonsa, trenera Bayera.

Bivši veznjak je na meti Bayerna i Liverpoola, no razočarao ih je direktor Apotekara koji kaže da on ne ide nigdje na ljeto.

"Siguran sam da Xabi ostaje. Vezan je ugovorom i osjeća se ugodno kod nas. Ima jako dobru ekipu s perspektivom za sljedeću sezonu. Svako sad ima svoju ulogu u klubu i kvalitetu da je odigra. Nismo ovisni o jednom sustavu već se on prilagođava igračima koji su dostupni", rekao je Rolfes za Sport1.

Unatoč tome, Bayern neće odustati od Alonsa, mada će ga biti teško dovesti, ali nije on jedini kojeg žele. Navodno je u užem izboru i bivši trener Real Madrida Zinedine Zidane, dok je Hansi Flick otpao jer je u pregovorima s Barcelonom. Spominje se i Antonio Conte, koji je i dalje slobodan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ne treba zaboraviti i da je Jurgen Klopp od ljeta slobodan, baš kao i Xavi, pa će uprava Bayerna biti na slatkim mukama, ali ovaj put ne smije pogriješiti sa izborom novog trenera.

A ne pamti se ljeto u kojem su tri velikana poput Barcelone, Bayerna i Liverpoola istovremeno tragali za novim trenerima. Ko će na kraju dobiti najbolje, ostaje da se vidi, no dojam je da je jako puno kvalitetnih trenera slobodno ili spremno da promijeni klub na ljeto zarad novih izazova. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Almir5556
Propali dabogda, j**o vas izrael, jednom nacisti uvijek nacisti!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi