Mario Basler otvoreno pozvao Bayernovu zvijezdu da napusti klub
Bivši njemački reprezentativac igrao je za Bayern krajem 90-ih godina. U sezoni 94/95 bio je prvi strijelac Bundeslige sa 20 golova, a sa bavarcima je osvajao titule u tri godien uzastopno od 1997. do 2000. (Foto: EPA)

Smatra ga odgovornim za neuspješnu sezonu

Mario Basler otvoreno pozvao Bayernovu zvijezdu da napusti klub

Edmir Škorić

Legendarni bivši igrač Bayerna Mario Basler (55) komentarisao je krizu u redovima Bavaraca, te je jasno poručio jednom od fudbalera da napusti tim.

U svom podcastu "Basler ballert" bivši fudbaler oštro je kritikovao svoj bivši klub i govori o "fudbaleru spavaču".

"Kada pogledam neriješenih 1:1 n semaforu i vidim ga kako se nonšalantno ponaša u dvoboju na sredini terena, onda moram reći da kao gledatelj kod kuće poludim", rekao je Basler, kojem je jedan od godinama najboljih igrača Bayerna postao glavni uzrok problema.

“Očekujem više, ali to je, naravno, tipičan Joshua Kimmich. Uvijek me uznemiruju kad napadam Kimmicha, ali on je tokom vikenda ponovo pokazao da nije onaj Kimmich kakav je bio prije četiri ili pet godina".

"Najbolje je da ode, trebalo bi ga brzo prodati, na ljeto, kako bi se zaradilo nešto novca, inače mu morate platiti novac da on kad-tad ode", zaključio je 55-godišnjak.

Oglasi

U neugodnom porazu od 2:3 u nedjelju u Bochumu Kimmich je zamijenjen u 63. minuti pri rezultatu 1:2. Zatim je sa suzama od bijesa sjeo na klupu za rezervne igrače. Prema "Bildu", navodno je došlo do svađe između njemačkog reprezentativca i pomoćnog trenera Bayerna Zsolta Löwa nakon utakmice. Odnos između Kimmicha i trenera Thomasa Tuchela ionako nije baš dobar.

Bayern sve više zaostaje za vodećim Bayerom, pa tim iz Leverkusena već ima +8 i nezaustavljivo juriša ka tituli, dok Bavarci muku muče i u Ligi prvaka, gdje su nedavno poraženi od Lazija u Rimu s 1:0 u prvom meču osmine finala.

Prema pisanju medija, trenutno su samo četvorica igrača Bayerna sigurna, a svi ostali bi na ljeto mogli lako da napuste tim. Klub se ne želi odreći Harryja Kanea, Manuela Neuera, Jamala Musiale i legende Thomasa Mullera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Već sada je jasno da će doći do revolucionarnih promjena u njemačkom divu tokom ljetnog prijelaznog roka jer ova sezona već sada djeluje izgubljeno, a mnogi igrači pokazali su da nisu dorasli dresu Bayerna, čak i oni koji imaju bavarski identitet i smatraju se klupskom ikonom poput Kimmicha.

Čini se da Kimmich više nema ulogu lidera u timu, da se teško nosi sa pritiskom kada se klub nađe u nepovoljnoj situaciji kao što je ova, a to bi mogla da iskoristi Barcelona koja ga već neko vrijeme prati i namjerava dovesti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi