Tuchel i Bayern prijateljski pružili ruke i rastaju se u miru!

Postignut dogovor

Tuchel i Bayern prijateljski pružili ruke i rastaju se u miru! · Zvanično

Edmir Škorić

Njemački velikan Bayern nalazi se u rezultatskoj krizi, a mnogi krivca za neuspjeh vide u 50-godišnjem Thomasu Tuchelu.

Tuchel je u Bayern došao umjesto Juliana Nagelsmanna u martu 2023. godine i od tada Bavarcima ne ide baš najbolje. Te je godine teškom mukom osvojena titula i umalo prokockano sve što je napravljeno prethodnih mjeseci.

Unatoč tome, uprava Bayerna ostavila je Tuchela i u sezoni 2024/25, a ona za sada izgleda haotično. Tim je daleko ispod Bayera u Bundesligi sa izglednim šansama da ostane bez titule nakon više od decenije dominacije Njemačkom, a prijeti im i ispadanje već u osmini finala Lige prvaka nakon 1:0 poraza od Lazija u Rimu.

Mnogo je problema u i oko Bayerna, ali Tuchel je i dalje tu. Činilo se da će veoma brzo da dobije otkaz, no klub je na kraju našao interesantno rješenje. Bild ekskluzivno donosi da su održani razgovori rukovodstva kluba i trenera i da je pala odluka da on na kraju sezone napusti klub. Ubrzo je tu odluku potvrdio i sam Bayern.

Dakle, bez obzir na sve, Tuchel će ostati do kraja sezone, a onda će na klupu Bayerna doći neko drugi. Ko, za sada nije poznato.

Oglasi

Tuchelov ugovor zapravo traje do 30. juna 2025, ali pronašao se zajednički jezik i dogovoren je prijevremeni raskid. Navodi se da je Tuchel bio jako korektan u tim razgovorima, ali i ne čudi s obzirom na to koliko je novca već zaradio vodeći slavni njemački tim.

Mnogim navijačima Bayerna sada će laknuti, ali pitanje je da li je odlazak na ljeto prekrasno, jer do tada bi se mnogo toga moglo izgubiti, ako već i nije...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tuchel je trenersku karijeru počeo u Stuttgartu gdje je radio kao pomoćnik HansMartinu Kleitcshu, prethodno vodio juniore tog bundesligaškog tima. Prvi konkretan posao je imao u Augsburgu, zatim je vodio Mainz, pa Borussiju Dortmund.

Uslijedio je odlazak u Pariz, pa London (Chelsea), a onda i povratak u Njemačku gdje mu baš ide loše. Osvojioo je Ligu prvaka s Chelseajem, s Bayernom je bio prvak Njemačke, s Borussijom ima Kup Njemačke, a sa PSG-om dva naslova Ligue 1.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Njima treba Hičo da rastjera cioniste sto drže klub
0 1
user1615040743
Nece on izdrzati do ljeta...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti