Zvijezda Bayerna će posebno pamtiti ovu sezonu: Dvije države, dva kluba, dva trofeja
FOTO: EPA

Nesvakidašnji poduhvat

Zvijezda Bayerna će posebno pamtiti ovu sezonu: Dvije države, dva kluba, dva trofeja

Haris Zilić

Sezonu za pamćenje ima portuglaski reprezentativac Joao Cancelo. Sjajni bek stigao je do nesvakidašnjeg poduhvata u evropskom fudbalu.

Manchester City je osigurao naslov prvaka Engleske kolo prije kraja.

Bayern Munchen je u dramatičnom finišu Bundeslige stigao do nove titule i iskoristio nestvaran kiks Borussije an svom terenu protiv Mainza.

Upravo je Cancelo ove sezone nosio dres Citya i Bayerna. Šta to u konačnici znači?

Cancelo će ove sezone dobiti medalju za prvaka Engleske i medalju za prvaka Njemačke tako da će sa dva trofeja upotpuniti svoju riznicu trofeja.

Portugalac je ove zime stigao na posudbu u Bayern iz redova Manchester Citya, tako da je odigrao polusezonu iza Građane i Bavarce i prema pravilima može primiti dvije medalje.

Oglasi

Nedavno je i fudbaler Sarajeva Almedin Ziljkić bio u sličnoj situaciji.

Ziljkiću je Olimpija poslala medalju za prvaka Slovenije jer je prvi dio sezone proveo u redovima Zmajčeka, a zimus je stigao u FK Sarajevo.

Što se tiče Cancela njemu posudba ističe u junu i vidjet ćemo šta će dalje odlučiti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je zainteresovan da otkupi njegov ugovor, ali i Građani će se pitati dosta toga.

Za reprezentaciju Portugala odigrao je 42 utakmice i postigao osam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi