Xavi saznao cijenu za igrača kojeg silno želi u Barceloni

Na ljeto će sigurno promijeniti klub

Xavi saznao cijenu za igrača kojeg silno želi u Barceloni

Eldar Ganibegović

Predstojećeg ljeta dogodit će se određene promjene u igračkom kadru Barcelone, a trener Blaugrane, Xavi Hernandez, sada je saznao cijenu igrača koji mu je jedna od najvećih želja, nakon Lionela Messija.

Iako "nema novca", Barcelona će i ljeto koje je pred nama iskoristiti da dovede nekoliko pojačanja, a vidjet ćemo kakav će posao uspjeti napraviti.

Klub koji je ove sezone osvojio La Ligu i Superkup Španije u narednu sezonu nada se da će ući jači za Lionela Messija, no nije on jedina želja na Camp Nou stadionu.

Xavi želi da dovede pravog beka, a izbor je pao na portugalskog reprezentativca. U pitanju je Joao Cancelo koji će na ljeto skoro pa sigurno promijeniti klub.

Za vikend će protiv Koelna odigrati posljednji meč za Bayern, te će se vratiti u Manchester City s posudbe na kojoj je proveo pola sezone.

Na Etihadu ga ne vide u planovima za budućnost, naročito ne trener Pep Guardiola, no Građani ga se ne planiraju odreći za bilo kakvu cifru.

Oglasi

Tako su čelnicima Barcelone iz Engleske poručili da moraju spremiti iznos od 40 miliona eura ukoliko Portugalca žele vidjeti u svom timu.

Osim Cancela, kada je pozicija desnog beka u pitanju, Barcelona je pokazala interes i za Benjamina Pavarda iz Bayerna, te Juana Foytha iz Villarreala. 

Nije Joao Cancelo jedini igrač Manchester Cityja kojeg Barcelona želi. Na listi želja je i Ilkay Gundogan kojem ističe ugovor s timom s Etihada, no Guardiola želi da ga zadrži.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Šta će biti od svega, ostaje da vidimo. Jasno je da će se Barcelona morati i riješiti nekih igrača i da ćemo iduće sezone gledati ovaj tim u prilično drugačijem sastavu. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi