Tuchel otvoreno govorio o saradnji sa Salihamidžićem i Kahnom: "Obojica to imaju"

Bayern u krizi

Tuchel otvoreno govorio o saradnji sa Salihamidžićem i Kahnom: "Obojica to imaju"

Edmir Škorić

Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić su žestoko kritikovani zbog negativne situacije u Bayernu i trpjet će kritike sve dok klub ne pronađe način da izađe iz krize.

Izvršni direktor Oliver Kahn i sportski direktor Hasan Salihamidžić najviše su pogođeni nakon što je Bayern izgubio u Mainzu u subotu i dopustio Borussiju Dortmund da preuzme lidersku poziciju. Bilo je glasina da će jedan ili obojica biti smijenjeni, ali ubrzo je predsjednik kluba Herbert Hainer izašao u javnost s riječima da se o tome sada ne razmišlja.

Dvojac je dobio podršku i od Thomasa Tuchela, no to ne čudi s obzirom na to da su upravo oni zaduženi za njegov dolazak u Bayern krajem marta, kada je iznenada naslijedio Juliana Nagelsmanna.

Neki u šali vole reći da Bavarce stiže Nagelsmannova kletva jer je od njegovog otjerivanja u Minhenu sve počelo da ide nizbrdo. Podsjetit ćemo da je klub prvo ispao u četvrtfinalu Kupa Njemačke, pa u četvrtfinalu Lige prvaka, a onda bod u posljednja dva duela u Bundesligi i prepuštanje prve pozicije ljutom rivalu iz Dortmunda.

“Moja saradnja sa Oliverom Kahnom i Hasanom Salihamidžićem je mirna, usmjerena ka cilju i rješenju. I u pozitivnom raspoloženju", rekao je Tuchel i dodao da “obojica u sebi imaju volju za pobjedom”.

Oglasi

“Jasno je da nismo zadovoljni, ali razgovore i dalje karakteriše povjerenje. Ništa se nije promenilo”, nastavio je 49-godišnji trener.

Bayern je 10 puta uzastopno bio prvak Njemačke i ima ukupno 31 trofej te je uvjerljivo najuspješniji tim u zemlji, a ne pamti se sezona da bavarski klub nije osvojio nijedan trofej. Upravo bi se to moglo dogoditi ove godine.

Mnogi vjeruju da je upravo odluka o smjeni trenera usred sezone najviše koštala Bavarce. Sada je kasno za povratak ili neke promjene, Tuchel će ostati to je sigurno, ali bit će velikih promjena tokom ljeta u igračkom kadru jer ovom timu treba nova i svježa krv kako bi se povratila dominacija i u Njemačkoj i na kompletnom kontinentu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada govorimo o Bayernu i rasporedu do kraja sezone, ovaj klub dočekuje Herthu, zatim ide u Bremen Werderu, dočekuje Schalke, pa dočekuje Leipzig i gostuje Koelnu i također će imati dosta utakmica u kojima će rivalima biti potrebni bodovi.

Što se tiče Borussije, koja je trenutno ispred Bayerna, ona nema težak raspored do kraja. Borussia ide u goste Bochumu, zatim dočekuje Wolfsburg i Borussiju Moenchengladbach, pa ide u Augsburg i onda na kraju dočekuje Mainz u 34. kolu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Jasta ce.
0 0
Niz brdo je krenulo od onog momenta kad je se Neuer povrijedijo i jednostavno poslije svjetskog prvenstva Bayern nije bijo Bayern. Onda slijedi smjena trenera golmana Tapalovica i svadja sa Neuerom oko toga, i tu jednostavno Tim ne funkcionise kako treba, uz to ti se na svjetskom Jos tesko povrijedi jedan od najboljih bekova hernandez. Ali bez obzira Bayern ostaje Bayern i biti ce zasigurno opet onaj stari od sledece sezone zivi bili pa vidili.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi