Navijači Bayerna ne vjeruju koga je klub pokušao dovesti zadnjeg dana zimskog prelaznog roka

Fabrizio Romano potvrdio

Navijači Bayerna ne vjeruju koga je klub pokušao dovesti zadnjeg dana zimskog prelaznog roka

E. Čaušević

Bayern je u finišu januarskog prelaznog roka bio itekako aktivan i uspio je pojačati igrački kadar, ali navijači njemačkog velikana su u čudu kada su saznali koga je klub pokušao dovesti na Allianz Arenu zadnjeg dana prelaznog roka.

Bavarci su odlučili da pojačaju igrački kadar tokom zimskog prelaznog roka jer je to tražio Thomas Tuchel, a čelnici kluba izašli su mu u susret i pokušali su da odrade što bolji posao.

Na kraju je Bayern doveo Erica Diera na posudbu iz Tottenhama kao pojačanje u defanzivi, a stigao je i desni bek Sacha Boey kojeg je njemački klub platio preko 30 miliona eura turskom Galatasarayju.

Zadnjeg dana prelaznog roka stigao je i Bryan Zaragoza iz Granade, ali je odlučeno da ovaj 22-godišnji Španac ostane u tom klubu na posudbi do kraja sezone i ekipi Bayerna će se priključiti na ljeto.

Međutim, ugledni novinar Fabrizio Romano otkrio je da je Bayern imao itekako zanimljiv pokušaj zadnjeg dana prelaznog roka kada su pojačanja u pitanju, te da je mnogima nevjerovatno šta su željeli.

Oglasi

On je objavio da je Bayern zadnjeg dana prelaznog roka pokušao da dovede Mykhayla Mudryka iz Chelseaja na posudbu do kraja sezone što je iznenadilo navijače njemačkog kluba.

Navijači Bayerna ne mogu da vjeruju da je Mudryk bio blizu dolaska na Allianz Arenu i sretni su što Ukrajinac nije došao jer smatraju da on ne bi bio pojačanje za njihov tim, te im je nevjerovatno da su to čelnici kluba uopšte pokušali da naprave.

Bayern i Chelsea pregovarali su oko moguće posudbe do kraja sezone, ali na kraju londonski klub nije želio da pusti Ukrajinca. Smatrali su da su se čelnici Bayerna prekasno javili i da nije bilo vremena za ozbiljnije pregovore.

Nije poznato da li je ukrajinski reprezentativac bio Tuchelova želja ili su čelnici kluba bez savjetovanja s trenerom pokušali da ga angažuju kako bi pojačali krilne pozicije u napadu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon što im je propao pokušaj da angažuju Mudryka čelnici Bayerna okrenuli su se Bryanu Zaragozi i sve ekspresno dogovorili s Granadom koja takvu ponudu nije mogla da odbije.

Zaragoza je plaćen 13 miliona eura i potpisao je ugovor do ljeta 2027. godine, te će od iduće sezone biti u igračkom kadru Bayerna.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676370670
Ode Brazzo pade Bayern...
1 0
Doveli su dva pakela igrača nekog Zaragozu hahahaha i onog iz galate odrizolu buhabuhahahha sudbina milana , man.utd je jako blizu hihih
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi