"Gazda" Bayerna poručio kojeg napadača želi, Salihamidžić odmah krenuo u akciju i spremio ponudu

Jasno je koga Bavarci žele

"Gazda" Bayerna poručio kojeg napadača želi, Salihamidžić odmah krenuo u akciju i spremio ponudu

Endin Čaušević

Bayern će na ljeto sigurno napraviti određene promjene u igračkom kadru, a već odavno se zna da će prvi cilj čelnika minhenskog kluba biti dovođenje pojačanja u vrhu napada. Hasan Salihamidžić na listi želja ima nekoliko provjerenih imena, ali čini se da je sada već jasno koji napadač će na ljeto pojačati klub iz Minhena.

Nakon odlaska Roberta Lewandowskog u Barcelonu jedini pravi napadač u ekipi Bayerna ove sezone je Eric Maxim Choupo-Moting koji igrao u zaista nevjerovatnoj formi, ali jasno je da Bavarci ne žele dopustiti da on bude jedini napadač u ekipi.

Choupo-Moting je oduševio ove sezone svojim igrama zbog čega je nedavno dobio ugovor na još jednu sezonu. No, jasno je da će Kamerunac u idućoj sezoni vjerovatno biti rezerva jer je glavni cilj Bayerna da na ljeto dovede pravog napadača.

Na listi želja Hasana Salihamidžića nalazi se nekoliko provjerenih imena, a ponajviše u posljednje vrijeme s ovim klubom povezivali su se Victos Osimhen i Harry Kane.

Međutim, čini se da je jasno da Osimhen ili Kane neće pojačati Bayern jer je klub već odlučio koji napadač će od iduće sezone zadužiti dres s brojem devet na Allianz Areni.

Kako su objavili danas njemački mediji to će biti francuski reprezentativac Randal Kolo Muani koji će u Bayern stići iz Eintracht Frankfurta.

Oglasi

Njemački Sky Sport piše da je Bayern već uspostavio kontakt s čelnicima Frankfurta oko transfera francuskog napadača, ali i da dolazak Kolo Muanija na Allianz Arenu neće biti nimalo jeftina investicija za Bavarce.

Iz Frankfurta su jasno dali do znanja da cijena neće biti manja od 100 miliona eura plus bonusi koji se trebaju naknadno dogovoriti.

Također, piše se da je Salihamidžić dobio zeleno svjetlo za ovaj transfer i od prvog čovjeka kluba Ulija Hoenessa koji smatra da će Kolo Muani biti pravo pojačanje za Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 24-godišnji napadač u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Frankfurta odigrao je 40 utakmica i uspio je zabiti 20 golova i dodati 14 asistencija, te nije čudo što je veliki Bayern pokazao interes za njega.

Kolo Muani je u Frankfurt stigao tek prošlog ljeta i to kao slobodan igrač iz Nantesa, a sada će ovaj tim zaraditi ogroman novac od njegove prodaje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1635426697
Hahahahahahahahahahahahahhahaha
0 2
remwheek
Otvorena potraga za seksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite ------> shrinke.me/kisa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi