Bayern strepio dok najiskusniji od svih nije zablistao: Braco, Kahn i Tuchel vodiće ga na večeru

Mučili su se Bavarci, ali zasluženo slavili

Bayern strepio dok najiskusniji od svih nije zablistao: Braco, Kahn i Tuchel vodiće ga na večeru

Samir Mlaćo

Velika bitka za prvaka se nastavlja u Bundesligi.

Borussija je 'samo' remizirala sa Bochumom, te je Bayern danas na svom terenu imao priliku da pobjedom protiv Herthe dođe ponovo na lidersku poziciju.

Na kraju 2:0 za Bayern koji je otpor rivala iz Berlina slomio tek u posljednjih 20 minuta, iako je dominirao od prve minute.

Na samom startu nije bilo većih uzbuđenja, iako je Bayern dominirao. Mane je šutirao u 21. minuti, no otišlo je to pored gola. Par minuta kasnije domaći traže penal, ali tako nije mislio glavni sudija.

U 35. minuti Coman šutira sa ruba šesnaesterca, no golman Herthe brani. Christensena je pet minuta prije kraja bio junak gostiju s obzirom da je odbranio udarac Gnabryja sa ruba kaznenog prostora. Lopta je otišla u korner.

Nastavio je Bayern napadati i u nastavku, no gosti su odlično stajali.  U 61. minuti izašao je Mane, a ušao Muller, ali na semaforu je i dalje bilo 0:0.

Oglasi

Ipak, u 70. minuti zatresla se mreža gostiju. Kimich je centrirao, a Gnabry skače i glavom matira golmana Christensena.

Bayern je priču oko pobjednika završio devet minuta kasnije. Coman je pogodio na asistenciju danas sjajnog Kimmicha i sve je bilo riješeno.

COMAN ADDS ANOTHER 🔥👑

Posted by FC Bayern München on Sunday, April 30, 2023

Ostalo je 2:0 i Bayern je zasluženo slavio, te obradovao navijače.

Bayern se vraća na lidersku poziciju i Bavarci sada lakše dišu. Četiri kola do kraja imaju sve u svojim rukama i bod prednosti.

Oglasi

Hertha je posljednjeplasirana i samo je čudo može spasiti od ispadanja u popularnu Cvajtu.

Bundesliga, 30. kolo

Bayern – Hertha 2:0

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Prije ce umrijeti od gladi nego sto ce docekati da mu Hasan plati veceru.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi