Iz Liverpoola mu poručili da ga ne žele vratiti na Anfield, pa Mane spremio žestoku osvetu

Gotovo sigurno da napušta Bayern

Iz Liverpoola mu poručili da ga ne žele vratiti na Anfield, pa Mane spremio žestoku osvetu

E. Čaušević

Sadio Mane će na kraju ove sezone gotovo sigurno napustiti Bayern iako je u ovaj klub stigao prije tek godinu dana. Senegalac ima želju da se vrati u Liverpool, ali na Anfieldu nisu baš zainteresovani za to zbog čega bi Mane na kraju mogao da napravi neočekivan potez.

Mane je prošlog ljeta iznenadio fudbalsku javnost kada je odlučio da napusti Liverpool i karijeru nastavi u minhenskom Bayernu.

Senegalac je poručio da mu je potreban novi izazov u karijeri, a na Anfieldu mu nisu pravili problem oko transfera iako su Jurgen Klopp i čelnici kluba bili iznenađeni što Mane želi da napusti klub.

Na kraju je Mane u Bayern otišao za oko 35 miliona eura, no ubrzo se ispostavilo da je napravio veliku grešku zbog koje se i on sam kaje.

Maneu u Bayernu ne ide kako je očekivao, a nakon što je nedavno napravio skandal i udario u svlačionici Leroyja Sanea postalo je jasno da bi senegalski reprezentativac nakon samo godinu dana mogao spakovati kofere i napustiti Minhen.

U posljednje vrijeme uveliko se piše o tome da Mane želi da ide iz Bayerna, ali isto tako i da čelnici kluba uopšte nemaju ništa protiv da ga prodaju nakon samo jedne sezone.

Oglasi

Maneova najveća želja je povratak u Liverpool i preko prijatelja je dao do znanja Redsima da se želi vratiti na Anfield, ali u tom klubu su mu jasno dali do znanja da nisu zainteresovani da Mane ponovo obuče dres Liverpoola.

No, sigurno je da Maneu neće faliti ponuda na ljeto. Jučer su mediji u Njemačkoj pisali da se on nalazi na meti PSG-a, no Parižani nisu jedini koji su pokazali interes za njega.

Mirror je jutros objavio da Manea želi i Chelsea koji je spreman da plati cijenu za njega koju Bayern odredi. Na Stamford Bridgeu su svjesni da bi dobili veliko pojačanje, a navodno Mane je više zainteresova za povratak u Englesku nego za odlazak u Francusku što Plavcima povećava šansu.

Sigurno je da navijačima Liverpoola baš i neće biti drago ukoliko Mane prihvati ponudu Chelseaja i karijeru nastavi u dresu ljutog rivala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Chelseaju su u prethodnih godinu dana potrošili preko 600 miliona eura na pojačanja i očito je da ni na ljeto neće baš štedjeti novac. Mane je na vrhu liste želja, a da li će uspjeti nagovoriti Senegalca da dođe na Stamford Bridge ostaje nam da vidimo.

Mane je od dolaska u Bayern u svim takmičenjima ove sezone odigrao 34 utakmica i postigao je 12 golova, te je dodao još pet asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi