Navijači Bayerna tugovali zbog novog kiksa, a onda je stigla vijest zbog koje su počeli da slave

Barem neka utjeha

Navijači Bayerna tugovali zbog novog kiksa, a onda je stigla vijest zbog koje su počeli da slave

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna nisu uspjeli da dođu do pobjede u 28. kolu njemačke Bundeslige na domaćem terenu protiv Hoffenheima, koji je uspio da osvoji vrijedan bod (1:1).

Bayern je poveo preko Benjamina Pavarda u 17. minuti, a sve do 71. minute domaćin je vodio, no onda je Andrej Kramarić postigao sjajan gol iz slobodnog udarca i na kraju postavio konačnih 1:1.

Time je produžena agonija Bavaraca pod vodstvom novog trenera Thomasa Tuchela. Prethodno su ispali iz Kupa Njemačke, izgubili su s 3:0 od Manchester Cityja na Etihadu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Njemačke, a sada i kiks u prvenstvu.

No, na sreću Bayerna, Borussia Dortmund nije uspjela da slavi u Stuttgartu. Iako su vodili 2:0 i imali igrača više, pa u nadoknadi zabili i za 3:2, Milioneri su ostali bez pobjede.

Stuttgart je duboko u nadoknadi uspio doći do 3:3, pa je Borussia propustila šansu da se bodovno izjednači s Bayernom. Trenutno su, kao i uoči ovog kola, na dva boda ispod Bayerna.

Navijači Bayerna su na tribinama Allianz-Alene uveliko žalili za prosuta dva boda protiv Hoffenheima, kada im je saopšteno da je Stuttgart zabio za 3:3. Nakon toga, počelo je veliko slavlje.

Oglasi

Bayern je zadržao prednost od dva boda šest kola prije kraja, ali neće lako doći do titule. U sljedećem kolu gostuje sedmoplasiranom Mainzu, no prije toga ima odraditi revanš četvrtfinala Lige prvaka protiv Cityja.

Mnogi bi već čestitali rivalu na polufinalu, ali ne i Bayern. U redovima Bavaraca ističu da nema predaje i da će se do kraja boriti za plasman u polufinale Lige prvaka, iako je svima jasno da će to biti jako teško, ali ipak nije nemoguće.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

City je u strašnoj formi, a dokaz tome je i današnji meč sa Leicesterom, pošto Građani na poluvremenu vode s 3:0. Dvostuki strijelac bio je Erling Haaland.

Cityju nakon utakmice u Minhenu slijedi 22. aprila polufinale FA kupa protiv Sheffield Uniteda, a onda i derbi s Arsenalom na Etihadu u kojem će se možda i odlučiti o novom ili starom prvaku Engleske.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi