Bayern ne planira zadržati Coutinha i Perišića?
Foto: dpa

Oba posuđena nogometaša imaju ogromne plaće

Bayern ne planira zadržati Coutinha i Perišića?

Nakon prilično kaotičnog početka sezone Bayern je posložio linije pod novim trenerom Flickom, osigurao još jedan naslov prvaka Njemačke, a 4. jula žele u finalu kupa osvojiti dvostruku krunu.

Podrazumijeva se da će nakon toga svim snagama napasti i Ligu prvaka, što nije lagan, ali ni nemoguć zadatak. Paralelno s pripremama za nove izazove, uprava Bayerna ovih dana pregovara s FC Barcelonom i milanskim Interom u vezi s posuđenim igračima i njihovoj daljnjoj sudbini. Coutinho (28) i Ivan Perišić (31) imaju ugovore s Bavarcima do 31. jula, ali ih klub želi zadržati i za završni turnir Lige prvaka u Lisabonu, planiran za avgust.

Čini se kako je više nego jasno da Bayern nakon toga neće otkupiti brazilskog veznjaka Coutinha, a što se tiče Perišića, trenutačno također više toga ukazuje na rastanak nakon okončanja sezone. Plaće obojice posuđenih nogometaša su visoke i remete odnose u zaradama unutar kluba.

Posljedice koje je pandemija koronavirusa ostavila u nogometu, osjetit će se od iduće sezone. Stoga treba mudro planirati igrački kadar. Dogodi li se da Bayern ove godine po drugi put u 120-godišnjoj povijesti kluba osvoji tri naslova, zaradit će i dodatni novac. Tako je premija za pobjedu u njemačkom Kupu 4,5 miliona eura, dok plasman u finale Lige prvaka donosi 15 miliona. Dodatnih 4,5 miliona donosi osvajanje elitnog europskog natjecanja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sve je to za dosadašnje navike relativno sitan novac, ali u Bayernu su svjesni da nekadašnje igre miliona jedno vrijeme neće moći ispuniti želje u budućnosti, iz prostog razloga što će novca biti znatno manje. Bayern ujedno ne odustaje od dovođenja Leroyja Sanéa, kojemu je Pep Guardiola dao odriješene ruke, a odluče li se za tu kupovinu, onda je vrlo upitan ostanak Ivana Perišića.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
G.... ste ss.ba
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi