Transferi kakve smo do sada gledali postaju prošlost, najavio je to Rummenigge

Direktor Bayerna govorio i o Superligi

Transferi kakve smo do sada gledali postaju prošlost, najavio je to Rummenigge

A. Čaušević

Ono što se očekivalo u narednom periodu će i dobiti definitivnu potvrdu. Koronavirus će imati značajan utjecjaj na fudbalsku pijacu. 

Tokom nekoliko proteklih godina normalna pojava je bila da se zabilježi najmanje jedan transfer veći od 100 miliona eura, međutim to više neće biti slučaj.

U takav razvoj situacije ubijeđen je Karl-Hein Rummenigge, direktor Bayerna i jedan od vodećih ljudi evropskog fudbala, odnosno organizacije ECA.

"Ne vjerujem da će u narednom prijelaznom roku ijedan klub u Njemačkoj ili Evropi platiti 100 miliona eura za nekog igrača", rekao je Rummenigge.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nekada odlični fudbaler je najavio i da od Superlige neće biti ništa, iako se već neko vrijeme špekuliše o organizovanju tog takmičenja.

"Ovdje u Njemačkoj i Engleskoj ne postoji interes za Superligom, nećemo ništa uraditi. učestvovanje u Ligi šampiona već omogućava da se zarađuje mnogo i da se ostvaruju odlični prihodi", poručio je Rummenigge.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi