Dizajn dresa Bayerna podijelio navijače: Zna se šta predstavlja "novi" grb na dresu Bavaraca

Adidas već spremio dres za novu sezonu

Dizajn dresa Bayerna podijelio navijače: Zna se šta predstavlja "novi" grb na dresu Bavaraca

Endin Čaušević

Iako sezona još uvijek nije završena jasno je da se klubovi već pripremaju za nove izazove koje ih očekuju nakon ljetne pauze. Klubovi će uskoro predstaviti garniture dresova za novu sezonu, a za pojedine timove već znamo u kakvim dresovima će igrati. Tako je u javnost procurio i izgled gostujućeg dresa Bayerna koji je zbog novog grba i dizajna podijelio navijače.

Do kraja sezone u najjačim evropskim ligama ostalo je još manje od mjesec dana, ali većina klubova već se punom parom sprema za novu sezonu.

Naravno, ono što je najzanimljivije jesu dizajnovi dresova u kojem će ekipe igrati naredne sezone, a u centru pažnje našao se minhenski Bayern jer je u javnost procurio izgled dresa u kojem će ovaj tim iduće sezone većinom igrati na gostujućim terenima.

Adidas je spremio već zanimljiv dizajn dresova za iduću sezonu za Bayern, a očekuje se i da njemački klub u narednim sedmicama otkrije garniture dresova za narednu sezonu.

Međutim, kao što je to već običaj Footy Headlines je uspio da dođe do dizajna gostujućeg dresa Bayerna za iduću sezonu, a isti je dosta podijelio mišljenja navijača kluba s Allianz Arene.

Na dresu dominira zlatna boja, a naravno tu je i crvena boja koja je istaknuta. No, ono što je prvo mnogima zapalo za oko jeste novi grb koji se nalazi na dresu Bayerna.

Oglasi

Riječ je o grbu kojeg je Bayern koristio u prošlom stoljeću, a u klubu su odlučili da isti "ožive" u idućoj sezoni na ovom "retro dresu".

Ovaj grb Bayern je koristio od 1923. godine prošlog stoljeća i dugi niz godina bio je zaštitni znak kluba. No, mnogi navijači ga se uopšte ne sjećaju zbog čega im nije bilo jasno šta se dešava, ali ubrzo je stiglo objašnjenje zašto baš takav grb.

Opis nije dostupan.

Na dresu koji će biti korišten na domaćim mečevima će biti standardni grb Bayerna, te će se ovaj stari grb koristiti samo na ovoj garnituri dresova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern vraćanjem starog grba želi da obilježi 100 godina otkako je on kreiran i počeo se koristiti kao grb ovog kluba.

Također, ovaj grb krasio je klub i dresove Bayerna sve do 1954. godine. Navijači nisu bili na prvu oduševljeni dizajnom i promjenom grba, ali kada su shvatili o čemu se radi sve je više onih koji su zadovoljni kako ovaj dres izgleda.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi