Bild "iskoristio" Lewu i Barcelonu da pošalje otrovnu strijelicu ka Bayernu

Još uvijek nisu osigurali titulu u Bundesligi

Bild "iskoristio" Lewu i Barcelonu da pošalje otrovnu strijelicu ka Bayernu

Eldar Ganibegović

Sinoć je Barcelona osigurala titulu prvaka Španije, a Robert Lewandowski bio je jedan od junaka pobjede nad Espanyolom. Iskoristio je to ugledni njemački "Bild" da bocne minhenski Bayern.

U okviru 34. kola španske Primere Barcelona je sinoć kao gost s 2:4 savladala Espanyol i četiri kola prije kraja osigurala titulu prvaka Španije.

Dva gola postigao je Robert Lewandowski. Poljak je bio strijelac u 11. minuti za 0:1, te u 40. za 0:3.

Bili su to njegov 20. u 21. gol u Primeri ove sezone i na dobrom je putu da u svojoj prvoj sezoni u La Ligi bude i najbolji strijelac lige, s obzirom na to da prvi pratioc, Karim Benzema, kaska za njim četiri pogotka.

Kapiten reprezentacije Poljske ljetos je stigao u Barcelonu iz Bayerna za 45 miliona eura, a ugledni njemački Bild sada je upravo njegovo ime iskoristio da bocne bavarskog giganta.

"U ljeto je Lewandowski zamijenio Minhen za Kataloniju za 45 miliona eura i pet miliona eura bonusa. Sada je on jedan od glavnih igrača koji su učinili Xavijev tim tako uspješnim. Već je postao prvak! Za razliku od Bayerna koji se još uvijek bori s Borussijom", čitamo na Bildu.

Oglasi

Podsjetimo, Bayern je prvak Njemačke bio deset puta uzastopno, a i dalje ima sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za 11. naslov u nizu.

Minhenski tim prvi je na tabeli nakon 32 kola sa 68 bodova, bodom više od Borussije Dortmund i mora slaviti u preostala dva kola kako bi sigurno bio prvak.

Najteža prepreka za Bayern slijedi za pet dana. U 33. kolu na Allianz Arenu stiže RB Leipzig, dok će u posljednjem kolu Tuchel i ekipa u goste kod Kolna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S druge strane, Borussia Dortmund u 33. kolu gostuje kod Augsburga, našeg Ermedina Demirovića, te, ako se stvari poklope kako oni žele, u posljednjem kolu bi moglo uslijediti veliko slavlje na Signal Iduna Parku.

Dana 27. maja u Dortmund dolazi Mainz i nakon te utakmice će Borussia Dortmund ili slaviti titulu prvaka ili tugovati zbog propuštene velike šanse.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
A taj isti Bayern bez Lewe njih poslao u ligu evrope gdje i pripadaju...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi