Salihamidžić i Kahn su već odabrali Nagelsmannovog nasljednika? Trener baš po njihovom ukusu

Nijemac umjesto Nijemca

Salihamidžić i Kahn su već odabrali Nagelsmannovog nasljednika? Trener baš po njihovom ukusu

E. Škorić

Njemački trener Thomas Tuchel trenutno je slobodan nakon što je napustio Chelsea, ali samo je pitanje kada će dobiti novi posao.

Tuchel je imao dosta uspjeha na klupi Chelseaja, s kojim je bio i prvak Evrope, ali nakon nedavnog poraza od zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka, dobio je otkaz.

Bivši trener Mainza, Borussije Dortmund i PSG spominjao se kao nasljednik Carla Ancelottija u Real Madridu, ali Nijemac bi morao čekati najmanje do ljeta. No, postoji realna mogućnost da već u toku aktuelne sezone bude imenovan za trenera.

Naime, prema pisanju Bilda i većine njemačkih medija, Tuchela kao novog trenera već vide čelnici Bayerna, koji više nisu tako sigurni u projekat Juliana Nagelsmanna, čija ekipa je u krizi i na posljednja četiri bundesligaška meča osvojila je samo tri boda (tri remija i poraz).

Nakon poraza od Augsburga, počele su glasine da je Bayern već u potrazi za novim trenerom, a u njemačkim medijima odmah se počelo pisali o Tuchelu.

On je osvojio Ligu prvaka s Chelseajem, igrao je dva finala FA i Liga kupa i nesretno ih je izgubio od Liverpoola poslije penala, a otkaz je dobio nakon serije loših rezultata ove sezone.

Bayern uvijek za trenera želi njemačkog stručnjaka, a Tuchel je u Bundesligi ostavio traga kao trener BVB-a. Uz to, Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić ga izuzetno cijene i navodno su spremni da otvore pregovore.

Nagelsmann će ostati na klupi još neko vrijeme, no već narednog mjeseca bi mogao postati bivši ukoliko se nastavi loša forma Bavaraca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mada, pitanje je hoće li Nagelsmann dočekati oktobar na klupi Bayerna jer, unatoč reprezentativnoj stanci, vodstvo kluba uveliko analizira kompletnu situaciju i mogao bi prelomiti i donijeti odluku koja će značiti da Nagelsmann mora da ide, iako će klub zbog važećeg ugovora biti primoran da mu plati višemilionsku odštetu.

Međutim, u Bayernu su spremni na sve, ne žele da zakasne sa promjenom i da na kraju požale. S obzirom na ovoljetna ulaganja, žele po svaku cijenu da osvoje i Bundesligu, ali i Ligu prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Ima ovaj nas duduk, kazu strucnjaci mlad i moderan trener, igraci trce za vrijeme utakmice. Cudi me da on Braci nije zapao za oko.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi