Igrači Bayerna pozirali s pivom u rukama na Oktoberfestu, a onda su se pojavili Mane i Mazraoui

Tradicija se mora ispoštovati

Igrači Bayerna pozirali s pivom u rukama na Oktoberfestu, a onda su se pojavili Mane i Mazraoui

Endin Čaušević

Nakon dvije godine pauze u Minhenu je ponovo otvoren Oktoberfest, a tradicionalno su na otvorenje došli i fudbaleri Bayerna.

Zbog koronavirusa prethodne dvije godine se Oktorberfest nije održavao, ali na radost mnogih ove godine je odlučeno da će se ova tradicionalna manifestacija ponovo održati.

Na otvorenju Oktoberfesta sada već tradicionalno prisustvuju i igrači Bayerna, a kao i čelnici minhenskog kluba, a tako je bilo i ovaj put.

Pored fudbalera Bayerna tu su bili i čelnici kluba, a to su Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn. Salihamidžić je na Oktoberfest stigao s kćerkom Selinom, dok je Kahn bio u društvu svoje supruge.

Hasan Salihamidžić sa kćerkom Selinom (Foto: Sven Hoppe/dpa)

U centru pažnje bila je i fotografija kako Kahn i Brazzo sjede s trenerom Julianom Nagelsmannom koji je na udaru kritika zbog lošeg starta sezone, a mediji u Njemačkoj objavili su da je zanimljivo da se na fotografiji nasmijala samo Nagelsmannova djevojka i da je atmosfera očito "zategnuta".

Oglasi

Sportski direktor Hasan Salihamidžić, trener Julian Nagelsmann sa partnericom Lenom Wurzenberger, Svenja i Oliver Kahn (Foto: FC Bayern München/dpa)

No, pored čelnika Bayerna u centru pažnje jučerašnjeg otvorenja Oktoberfesta bili su i dvojica fudbalera minhenskog kluba, a to su Sadio Mane i Noussair Mazraoui.

Poznato je da su Mane i Mazraoui itekako posvećeni vjeri islamu koja im ne dozvoljava konzumiranje alkohola, a oni čak izbjegavaju i da poziraju s čašom ili flašom piva što je oduševilo muslimane širom svijeta.

Jučer su mnogi igrači Bayerna iskoristili priliku da se malo opuste i da popiju koje pivo, ali Mane i Mazraoui su na Oktoberfest došli samo kako bi ispoštovali ono što klub od njih traži.

Image

Ostali su pozirali s pivom u rukama i kasnije ga pili, ali Mane i Mazraoui nisu odstupali od svojih stavova, te su odbili uopšte da drže pivo u rukama i s njim poziraju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Image

Došli su na Oktoberfest kako bi ispoštovali klub i saigrače, ali i tradiciju prema ovoj manifestaciji. No, Mane i Mazraoui su to uradili na svoj dostojanstven način i svaka im čast na tome.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

volta
Jako ružno ponašanje od pomenute dvojce, nije im grijeh uzimat od kršćana milione i život sa njima, a jest slikat se čašom piva
0 11
SEJFUDIBIKODZE
Ma braco je car sto je dokaz da i muslim piju,sto da ne ,cudime sto ovi dolaze na ovakve skupove ,da se dokazuju kao veliki vjernici,pa bolje idite u arapske zemlje ,tamo imaju turniri kamenovanje zena, i spaljivanje kose, i sve besplatno
1 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi