Nagelsmann spreman napraviti ono što prije njega nije nijedan trener Bayerna

Navijači bijesni

Nagelsmann spreman napraviti ono što prije njega nije nijedan trener Bayerna

E. Škorić

Razočarenje u Bayernu je ogromno nakon jučerašnjeg poraza na gostovanju u Augsburgu.

Bavarci su, podsjetimo, u susretu osmog kola Bundeslige u subotu s 1:0 poraženi od Augsburga i trenutno su u nizu od četiri prvenstvene utakmice bez pobjede. Nakon tri remija, uslijedio je i prvi poraz u sezoni.

S obzirom na loša izdanja u posljednje vrijeme, Bayern je pao na četvrto mjesto na tabeli sa 12 bodova, dok je vodeća Borussia Dortmund na 15 bodova. U Ligi prvaka Bayern ima dva trijumfa, protiv Intera u gostima i Barcelone kod kuće, ali potpuno drugačije stvari izgledaju u Njemačkoj.

"Nismo pobijedili u četiri utakmice. Malo sam zabrinut. Nismo završili nekoliko prilika, a imali smo ih jako malo. Ne možemo tako slaviti u Bundesligi. Imamo problema protiv fizički jakih timova. Sada više nema izgovora, sada nam trebaju pobjede, inače će da se dese grozne stvari", rekao je sportski direktor Hasan Salihamidžić nakon utakmice.

Najvećeg krivca svi vide u treneru Julianu Nagelsmannu, koji je nakon meča kazao:

"Danas neću isticati niti jednog igrača. Trenutni negativni trend nije dobar. Puno toga se mora promijeniti. Razmislit ću o tome pa ćemo vidjeti kako će biti. Razmislit ću o svemu, o sebi, o situaciji, o svemu".

Oglasi

Mnogi se pitaju hoće li Nagelsmann dočekati novu utakmicu Bayerna kao njegov trener pošto slijedi pauza do kraja mjeseca, a uprava Bayerna gubi strpljenje i pitanje je da li ga namjerava zadržati.

Uostalom, sada je Nagelsmann spreman napraviti nešto što nijedan njegov prethodnih nije uradio, a to je posebno razočaralo i razljutilo navijače.

Naime, minhenski Oktobarfest, koji je počeo jučer, mjesto je gdje se okupljaju mnogi ljubitelji i stanovnici Bavarske, a igrači Bayerna i treneri redovno se pojavljuju i svojim prisustvom samo uveličavaju čitav događaj.

Međutim, Nagelsmann je rekao da ne planira da posjeti ovaj festival, naravno jer je utučen posljednjim rezultatima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ako momčad ode, morat ću ići s njom. Ali ne vidim smisao ići na Oktoberfest. Reći ću to i klubu. Uglavnom, nemam želju ići, rekao je trener Bavaraca.

Njemački mediji smatraju da Nagelsmannu ne ide u prilog ni ova pauza, pošto skoro svi igrači Bayerna odlaze na reprezentativna okupljanja i prosto nema vremena ni da razgovara s njima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi