Bayern nudi 75 miliona eura za Havertza, Bayer traži 100
Mladog fudbalera u Njemačkoj smatraju novim Mesutom Ozilom zbog stila igre. Bayern je odlučio da ponudi ogroman novac kako bi ga doveo u svoje redove (Foto: EPA)

Bavarci žele mladog fudbalera

Bayern nudi 75 miliona eura za Havertza, Bayer traži 100

M. Šljivak

Minhenski Bayern sprema velika pojačanja za ljeto.

Bavarski velikan će poprilično promijeniti ekipu. Već su dogovoreni dolasci francuskih defanzivaca Lucasa Hernandeza i Benjamina Pavarda, ali bi i ofanzivni dio ekipe trebao biti znatno jači.

Bayern ogroman interes pokazuje za fudbalera Bayera iz Leverkusena Kaija Havertza. Ovaj talentovani ofanzivni veznjak privukao je veliku pažnju svojim igrama i povezuje se najboljim evropskim timovima.

Među njima je naravno i Bayern. Njemački prvak je rivalu iz Bundeslige spreman platiti čak 75 miliona eura za usluge ovog mladog fudbalera, ali ni to nije dovoljno.

Apotekari imaju namjeru da zarade još više novca. Tako će, prema pisanju Bilda, prihvatiti samo ponude od 100 miliona eura i za tu cifru Havertz može napustiti klub.

A imena klubova koji ga žele nisu nimalo naivna. Pored Bayerna u igri za ovog talentovanog veznjaka su Barcelona, Real Madrid, Manchester City i Chelsea i Havertz neće imati nimalo lagan zadatak za izbor novog kluba.

Međutim, Bayern ima interesantan plan. Havertza su spremni ostaviti na posudbi u Leverkusenu naredne sezone i nadaju se da će upravo ponuda od 75 miliona eura i posudba uspjeti nagovoriti čelnike Bayera da sa njima završe posao.

Havertz je ove sezone zaista odličan u dresu Bayera. Odigrao je ukupno 34 utakmice i ima učinak od 13 golova i sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Član prvog tima Apotekara postao je 2016. godine, a prošao je i sve omladinske selekcije ovog kluba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi