Bayern u njemu vidio zamjenu za Lewu, ali na kraju će potpisati za njihovog najvećeg rivala?

Napadač balkanskih korijena vrlo tražen

Bayern u njemu vidio zamjenu za Lewu, ali na kraju će potpisati za njihovog najvećeg rivala?

E. Ganibegović

Erling Haaland već se oprostio od Borussije Dortmund i otišao u Manhester City gdje tek treba da bude i zvanično predstavljen, dok je Robert Lewandowski jasno poručio da želi napustiti Bayern.

Stoga, ova dva njemačka velikana na ljeto moraju posegnuti za pojačanjima u napadu, kako se odlazak dvije najveće zvijezde Bundeslige ne bi mnogo osjetio.

Jedan od najtraženijih fudbalera ovog ljeta u Njemačkoj bit će napadač Stuttgarta i reprezentacije Austrije, Saša Kalajdžić.

Austrijanac balkanskih korijena je u odličnoj formi i nije ni čudo da će na ljeto najvjerovatnije promijeniti klub. Ugovor 24-godišnjaka saStuttgartom vrijedi do kraja juna 2023. godine, no njemu se ne žuri donijeti odluku o budućnosti.

Bayern Austrijanca vidi kao nasljednika Roberta Lewandowskog, koji će se ovog ljeta najvjerovatnije oprostiti od momčadi Juliana Nagelsmanna. Prije nekoliko sedmica njemački mediji objavili su da su već obavljeni prvi razgovori predstavnika 24-godišnjaka i vlasti Bayerna.

No, njihov učinak nije bio pozitivan, a sam igrač je izjavio da se ne uklapa u koncept njemačkog prvaka. Ipak, Bavarci planiraju dovesti Kalajdžića, ali Sadio Mane ostaje prioritet na njihovoj listi.

Oglasi

Tek nakon što se završi transakcija dovođenja igrača Liverpoola, Bayern će se pobrinuti za dovođenje Austrijanca.

No, kako javljaju novinari "Bilda", tada bi moglo biti kasno za transfer. Na tržištu se pojavio jak konkurent. Govorimo o Borussiji Dortmund.

Kalajdžić je favorit za zamjenu Erlinga Haalanda koji ovog ljeta odlazi u Manchester City. Štaviše, sam napadač je prije nekoliko dana u intervjuu za "Tageszeitung" rekao da bi radije prešao u redove Borussije nego Bayerna.

Dakle, sve ukazuje na to da su upravo viceprvaci Njemačke ti koji trenutno prednjače u borbi za potpis Austrijanca. Takvu informaciju potvrđuju i novinari "Bilda" koji javljaju da Borussia namjerava pojačati napore da dobije 24-godišnjaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posljedično tome, konačni razgovori između čelnika Borussije i Kalajdžićevih zastupnika održat će se u ponedjeljak, 20. juna.

Saša Kalajdžić je ove sezone odigrao 15 utakmica, postigao šest golova i upisao dvije asistencije, a njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na 25 miliona eura. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
nadam se da hoće u BVB, nije on za Bayern
6 1
Izzy
Braco radi odličan posao u Münchenu ??
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi