Nervozni Lewandowski svoj bijes iskalio na Nagelsmannu

Poljak samo želi da ode

Nervozni Lewandowski svoj bijes iskalio na Nagelsmannu

Edmir Škorić

Robert Lewandowski više ne želi igrati za Bayern.

Poljski napadač ima do ljeta 2023. godine ugovor s Bayernom, ali 34-godišnjak je u više navrata javno poručio da želi napustiti Bavarce i spreman je da promijeni sredinu. Superzvijezda želi u Barcelonu, koja će pokušati napraviti dogovor s Bayernom oko visine odštete, dok u redovima njemačkog prvaka imaju stav da igrača zadrže i protiv njegove volje.

Sve to Lewandowskog čini nervoznim, a tu nervozu je i iskazao na treningu. Njemački dnevnik Tageszeitung navodi da je Lewa prije odlaska na reprezentativno okupljanje na treningu Bayerna imao jedan manji okršaj sa trenerom Julianom Nagelsmannom.

Trener Bayerna je Lewandowskom davao savjete kako da se postavi u šesnaestercu u trenutku centaršuta, a vidno izritiran, Lewandowski ga je podsjetio da je nedavno u završenoj sezoni Bundeslige zabio 41 gol i tako postao rekorder.

U osam godina koliko je proveo u Minhenu, Lewandowski je odigrao 373 utakmice, u kojima je zabio 344 puta i dodao 72 asistencije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S Bavarcima je također osvojio osam naslova Bundeslige, tri njemačka kupa, trofej Lige prvaka, evropski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

"Samo želim napustiti Bayern. Odanost i poštovanje važniji su od samog posla. Najbolje bi bilo zajedno pronaći rješenje. Nešto u meni je umrlo, želim napustiti Bayern kako bih imao više emocija u svom životu", izjavio je Lewandowski prije nekoliko dana.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kupit ce Bayern onog Rusa iz Spartaka za 1000 eura + bonusi hahahahah...
3 8
SeoRusilac
Nezahvalno ****o
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi